15390985 1693556970669744 2754172512701469834 n 1

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, lider al PSD, a afirmat joi că va convoca un plen reunit al Parlamentului pe tema pensiilor speciale „când PNL şi USR deblochează activitatea Senatului”, pentru că nu doresc dublarea alocaţiilor.

Totodată, Marcel Ciolacu susţine că demisia sa din Legislativ „nu este un gest de imagine”.

„Acelaşi gest l-am făcut şi în 2016. Eu, personal, şi nimeni din familia mea nu vom beneficia de pensii speciale şi nu beneficiază în acest moment. Eu am spus că voi convoca, categoric, cu colegii mei, un plen reunit, dacă PNL şi USR deblochează activitatea Senatului după aproape o lună de zile. Nu este nicio activitate la Senat, toată activitatea parlamentară în acest moment în România este doar la Camera Deputaţilor pe legile pe care Camera Deputaţilor este decizională. De ce nu deblochează de o lună? Pentru că avem legea cu dublarea alocaţiilor. Şi cred că este corect, dacă se renunţă la aceste pensii speciale, aceşti bani să meargă la dublarea alocaţiilor. (…) Copiii din România au nevoie de aceste alocaţii. Dar, ca să liniştesc pe toată lumea, nu vom termina acest mandat până când nu vom închide acest subiect. (…) Dar îmi doresc să rezolv şi problema alocaţiilor pentru copii”, a afirmat Marcel Ciolacu la o dezbatere cu jurnaliştii.

Ciolacu a mai precizat că a discutat „şi cu alţi lideri de partid”, cărora le-a spus „care este condiţia” lui. „Aştept răspunsul de la ei”, a adăugat Ciolacu.

Marcel Ciolacu susține că PSD este singurul partid care nu are „penali” pe listă

Marcel Ciolacu susține că PSD e singurul partid care nu are pe liste persoane condamnate sau trimise în judecată, precizând, totodată, că Daniel Tudorache nu va fi validat de viitorul Parlament, deoarece nu mai face parte din echipa social-democraților.

“La camera Deputaților am decis să votăm proiectul. E la Senat, nu poate fi pus pe ordinea de zi, pentru că activitatea e blocată ca să nu se dubleze alocațiile. Am zis public că sunt de acord. V-aţi uitat pe listele PSD? E curăţenie cap-coadă. Eu am anunţat înainte de a face listele că nu va fi niciun candidat condamnat sau trimis în judecată. Cu toate că cei trimişi în judecată au prezumţia de nevinovăţie”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit HotNews.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *