Metrourile vor circula chiar și la 18 minute distanță, explică Metrorex
Metrourile vor circula chiar și la 18 minute distanță, explică Metrorex

Metrourile vor circula chiar și la 18 minute distanță, explică Metrorex, într-un comunicat în care își cere scuze călătorilor. O serie de rame de metrou au fost scoase din circulație, pentru că nu se mai pot efectua operațiunile de mentenanță, din cauza datoriilor uriașe acumulate de companie.

Pe unele magistrale, timpul de așteptare poate ajunge la 14 sau chiar 18 minute, precizează Metrorex într-un anunț.

Astfel, pe magistrala I, intervalul de urmărire la orele de vârf este minim 12 – 14 minute, pe magistrala II e de 10 minute, pe magistrala III e de 12 – 14 minute, iar pe magistrala IV de 7 – 10 minute.

Pe magistrala V timpul de așteptare este de 9 minute pe relația Eroilor – Romancierilor și de 18 minute pe relația Romancierilor – Valea Ialomiței / Râul Doamnei.

Compania spune că nu poate respecta graficul integral de circulație și își cere scuze călătorilor. Totodată, Metrorex dă asigurări că face tot ceea ce este posibil pentru a limita disconfortul creat, relatează Digi24.

Pe rețelele sociale călătorii au postat imagini în care se vede că peroanele sunt super aglomerate, iar călătorii nu pot urca întotdeauna în trenurile care ajung cu întârziere în stație.

În urmă cu 10 zile, Digi24 anunța că Metrorex a acumulat datorii de peste 170 de milioane de lei la compania care face mentenanța trenurilor, așa că aceasta din urmă a anunțat că suspendă unele servicii. Astfel, compania Alstom anunța că din 11 iulie nu va mai interveni preventiv la jumătate din trenuri și nici nu va mai repara problemele apărute la acestea.

Potrivit unui document, mentenanța se va face doar pentru 39 de trenuri. În flota Metrorex se află 82 de garnituri. În acest context, garniturile fără activitățile de întreținere nu sunt puse în circulație.

În plus, Alstom anunța că nu va mai curăța trenurile. Activitatea de salubrizare a fost preluată de angajații regiei de stat.

Metrorex spunea că își va plătit datoriile către Alstom la rectificarea bugetară. Deși în pană de bani, șefii Metrorex au decis recent majorarea salariilor angajaților cu 7,5% din august. La sfârșitul lunii iunie, Alstom spunea că valoarea restanțelor acumulate de Metrorex este echivalentă unui an de servicii prestate.

Reprezentanții companiei care asigură mentenanța metroului spun că au încercat pe cale amiabilă să recupereze sumele datorate, iar acum sunt două acțiuni deschise la Tribunalul București.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *