Ministrul Sănătății a tras concluziile după trei luni de pandemie
Actualitate

Ministrul sănătății, concluzii după trei luni de pandemie. Urmează depolitizarea sistemului

Ministrul Sănătății a tras concluziile după trei luni de pandemie și consideră că principala măsură pe care trebuie să o ia în viitorul apropiat este depolitizarea sistemului de sănătate.

Una dintre cele mai mari probleme identificate de Nelu Tătaru este „un management al sistemului deprofesionalizat”, el nominalizând aici atât Ministerul Sănătății, Institutul Național de Sănătate Publică, Unifarm și Direcțiile de Sănătate Publică.

Nelu Tătaru a vorbit marți la dezbaterea „Resetarea sistemului de sănătate: de la experiența din criza Covid, la reformă și modernizare”.

„Urmează o perioadă grea pentru Ministerul Sănătății” a anunțat Nelu Tătaru, care vorbește despre reorganizarea și comasarea unor direcții, potrivit Hotnews.

„Gândiți-vă la un DSP oarecum deprofesionalizat (…) Un DSP populat de unii care nu aveau alte locuri de muncă, la un moment dat. Un DSP care nu putea evalua un management al spitalelor” a exemplificat ministrul sănătății.

„Să găsești în spitale medici și asistenți fără proceduri, fără protocoale, fără să existe dialog între management și personalul medical”, a adăugat Nelu Tătaru, care spune despre pandemie că „a fost un moment în care am putut evalua fiecare management pe acolo pe unde am trecut – 10-15% dintre spitale au avut manageri.”

Potrivit ministrului Sănătății, în acest moment în sistem „Sunt nereguli care trebuie cât mai curând remediate, încercăm să peticim.”

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru spune că o altă mare problemă pe care a identificat-o este „inexistența unei politici investiționale coerente”.

„Cred că cea mai mare problemă pe care o văd în acest moment este politizarea sistemului”, afirmă ministrul Sănătății. În plus, „Avem nevoie de un pact pe sănătate” consideră ministrul.

Related posts

Ciolacu face presiuni pe umerii PNL

Alina Angelescu

Mesajul lui Nelu Tătaru către parlamentari: Am onoare, dar nu îmi dau demisia!

Transmitere comunitară accentuată a coronavirusului în România, a explicat Nelu Tătaru. Se poate ajunge din nou la carantină în anumite zone

Constantinescu Gabriel

Ministerul Lucrărilor Publice se depolitizează. Toți angajații vor susține un concurs, iar aproape 300 pleacă acasă

Românii în concediu nu respectă regulile de distanțare, spune Nelu Tătaru. Luni se va decide dacă se redeschid restaurantele

Constantinescu Gabriel

Discuții pentru redeschiderea școlilor în siguranță

Alina Angelescu

Leave a Comment