Mușcat de șarpe de trei ori. Un bătrân din Iași a ajuns la spital cu trei mușcături de șarpe, toate în decurs de câteva ore. Șarpele l-a atacat de două ori, prima dată noaptea, și a doua oară dimineața.

Bărbatul de 71 de ani din comuna Ciurea  le-a spus medicilor că a fost muşcat de un şarpe negru, subţire şi lung.

„Pacientul prezintă 3 plăgi muşcate de şarpe la membrul superior stâng şi torace posterior, precum şi ameţeli. O leziune ar fi din cursul nopţii, iar două din cursul dimineţii. Nu există suspiciune de muşcătură de viperă”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD, potrivit publicației Ziarul de Iași.

Bărbatul a primit îngrjiri medicale în Unitate de Primiri Urgențe, iar ulterior a rămas internat în Clinica Medicină Internă de la Sf. Spiridon.

În ultima perioadă,  au fost raportate tot mai multe cazuri de apariție a șerpilor. De exemplu, un şarpe de aproximativ doi metri lungime a creat panică marţi printre trecători în faţa unei farmacii din Galaţi, vizavi de Spitalul Judeţean.  Acesta a fost capturat de jandarmi şi eliberat pe malul Siretului.

Ce trebuie să faci atunci când ai fost mușcat de un șarpe

Medicul Cristina Cornoiu, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, a dat  câteva sfaturi despre ce măsuri trebuie aplicate dacă am fost muşcaţi de un şarpe:

– să rămânem calmi şi nu intrăm în panică – de obicei muşcăturile de şarpe nu sunt grave şi sunt rareori mortale

– să încercăm să ne amintim forma, dimensiunea şi culoarea şarpelui

– să menţinem partea corpului care a fost muşcată cât mai imobilă pentru a preveni răspândirea veninului în corp

– să îndepărtăm bijuteriile şi ceasurile de la membrul muşcat, deoarece acestea ar putea tăia pielea dacă membrul se tumefiază

– să solicităm asistenţă medicală imediată..

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *