Un primar din Mureș și fiica acestui au murit într-o fosă septică
Un primar din Mureș și fiica acestui au murit într-o fosă septică

Un primar din Mureș și fiica acestuia au murit într-o fosă septică, încercând să ajute doi vecini. Trei oameni și-au pierdut viața în fosa septică, echipajele de urgență încercând să-i resusciteze zeci de minute, însă fără succes.

Patru persoane au căzut în fosa septică din localitatea Sărățeni, Mureș. Mai întâi doi oamenii, iar apoi primarul localității Bíró Csaba, de 59 de ani și fiica acestuia, de 32 de ani, care au sărit imediat să-i ajute.

Din toate cele patru victime, numai una singură a scăpat cu viață

„După aplicarea timp de o oră a manevrelor de resuscitare, celor trei victime li s-a atribuit cod negru”, a anunţat ISU Mureş.

A patra victimă – un bărbat în vârstă de 62 de ani – a fost transportată la UPU Târgu Mureş de către elicopterul SMURD prezent la faţa locului, relatează Digi24.

Potrivit presei locale, bărbatul de 62 de ani l-a rugat pe un vecin – bărbatul de 48 de ani – să-l ajute la curățarea fosei septice. Acesta din urmă a intrat în rezervor, dar la un moment dat a rămas fără oxigen, a leșinat și nu a mai putut ieși.

Atunci, proprietarul a sunat la 112 și a strigat după ajutor, iar primarul Bíró Csaba, care locuiește aproape, a fost primul care a răspuns solicitării. Fiica acestuia l-a urmat. Amândoi au coborât în rezervor și eu leșinat și ei. Proprietarul a coborât și el în rezervor ca să-i salveze, dar i s-a făcut și lui rău.

Între timp, la fața locului au sosit echipajele de salvatori.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „ucidere din culpă” și „vătămare corporală din culpă”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *