Primăria Orașului Petrila construiește un muzeu în valoare de aproximativ 2,5 milioane de euro. Proiectul reprezintă cea de-a treia etapă a unei investiții mai amplă ce are ca obiectiv îmbunătățirea calității vieții populației din orașul Petrila.

Muzeul Satului din Petrila va fi construitpe strada Jieţ şi va avea o suprafaţă construită de 954 mp, spaţii verzi întinse pe 27.218 mp şi suprafeţe pietonale şi carosabile de 5.744 mp. Muzeul va fi destinat tuturor locuitorilor orașului Petrila, va putea fi utilizat de aproximativ 200-250 de persoane concomitent şi va funcționa zilnic, fiind deschis în permanență publicului. Vor fi realizate 23 de construcţii conform principiilor şi metodelor tradiţionale, fără mijloace alimentate electric.

Construirea Muzeului Satului constă în:

  • Realizarea unui punct de informare turistică, construit din materiale specifice locale, în stil arhitectural contemporan care interpretează arhitectura tradiţională.
  • Construirea unei biserici din lemn.
  • Realizarea a 20 de construcții din cele trei subzone specifice: subzona vetrei satului, subzona sălașelor și fânețelor și subzona alpină, în stil tradițional și conform metodelor tradiționale.
  • Achiziționarea dotărilor: mobilier specific pentru fiecare construcție, realizat exclusiv de meșteșugari și artizani locali, 70 de corpuri de iluminat ambiental, 27 de bănci, 12 coșuri de gunoi, 8 panouri pentru semnalizare și informare și 2 rasteluri pentru biciclete.
  • Realizarea instalațiilor pentru: vatra de foc, gomilă, cotroană, văiugă, pivniță și scalda de oi.
  • Plantarea a 150 de arbori.
  • Realizarea aleilor din pietriș stabilizat și a pisterlor pentru biciliști.
  • Realizarea locurilor de parcare pentru autoturisme și autobuze.

Valoarea totală a investiției este de 12 milioane de lei, cu TVA, adică 2,4 milioane de euro. Realizarea muzeului face parte din proiectul european denumit „Îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei din oraşul Petrila – Etapa III”. Finanțarea proiectului se va realiza din fonduri nerambursabile prin Programul Operațional Regional.

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *