Nicușor Dan se implică

Primarul ales al Bucureștiului, Nicușor Dan, a criticat într-un interviu acordat publicației Hotnews, decizia conducerii USR-PLUS (tabăra Barna) de a invalidat candidatura la parlamentare a lui Vlad Teohari, din partea USR-PLUS Diaspora.

„Nu vreau să comentez foarte mult despre ce s-a întâmplat cu numirile pe liste, în schimb pentru ce s-a întâmplat în diaspora acolo lucrurile sunt foarte clare în opinia mea: faptul că un om votat de o filială nu a putut să candideze în numele partidului pentru un delict de opinie mi se pare foarte grav”, a spus Nicuşor Dan, primarul ales al Bucureștiului.

Vlad Tohari, a cărui candidatură la alegerile parlamentare a fost invalidată de către USR, contestă în instanţă lista de candidaţi pentru Diaspora a USR PLUS. Avocatul său, Dumitru Dobrev, a depus la Tribunalul Bucureşti o contestaţie faţă de lista de candidaturi pentru diaspora, invocând  faptul că a fost discriminat.

Nicușor Dan nu va fi investit vineri în funcția de primar, a anunțat chiar el pe Facebook. Deși calendarul evenimentului indica inițial ziua de vineri pentru ca primarul ales al Capitalei să-și preia mandatul, o problemă de interpretare a legii amână momentul.

Dosarul de validare a mandatelor consilierilor a fost trimis la Primăria Sectorului 1, în loc de Tribunalul București, iar astfel procedura unitară va întârzia cu 7-10 zile

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *