Noi arme vor fi furnizate de SUA Ucrainei pentru a face față invaziei
Noi arme vor fi furnizate de SUA Ucrainei pentru a face față invaziei

Noi arme vor fi furnizate de SUA Ucrainei pentru a face față invaziei, iar ajutorul va fi în valoare de 550 de milioane de dolari, a spus președintele SUA, Joe Biden. Vor fi arme performante, inclusiv muniție pentru lansatoarele de rachete.

Ajutorul va „include mai multe muniții pentru sistemele Himars”, a declarat presei un purtător de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, citat de AFP și preluat de B1TV.

Aceasta ridică la peste 8 miliarde de dolari valoarea totală a asistenței militare acordate Ucrainei de la preluarea mandatului de către președintele Joe Biden, a precizat el.

Noul ajutor va duce numărul total al sistemelor de rachete de artilerie de mare mobilitate M142 trimise în Ucraina la 20.

Ucraina a primit încă un lot de patru sisteme de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS) fabricate în SUA, a declarat luni ministrul ucrainean al Apărării.

Oleksii Reznikov a mulțumit pe Twitter pentru ajutorul acordat pentru întărirea armatei ucrainene.

Ne-am dovedit a fi operatori inteligenți ai acestei arme. Sunetul tirului de HIMARS a devenit un hit de top al acestei veri pe front!”, a afirmat Reznikov.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *