O amendă la un priveghi au aplicat polițiștii din Timișoara
O amendă la un priveghi au aplicat polițiștii din Timișoara

O amendă la un priveghi au aplicat polițiștii din Timișoara, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. La ceremonia care precede înmormântării, familia răposatului a dat muzica la maxim, pentru că „așa e tradiția”. Polițiștii au aplicat însă și o amendă de 4.500 de lei.

Incidentul a avut loc în noaptea de miercuri spre joi, în Timișoara.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Timişoara, Daniela Seracin, a declarat, joi, că au fost sesizaţi, miercuri seara, în jurul orei 22.30, despre faptul că pe strada Progresul se tulbură liniştea publică, prin muzică la intensitate ridicată, relatează Digi24.

La faţa locului, s-a constatat că avea loc un priveghi, la care participau aproximativ 100 de persoane şi la care familia a pus muzică, deranjând astfel locuitorii din cartier, zgomotul produs fiind peste limita decibelilor admişi. Organizatorul a fost sancţionat cu 1.500 lei, conform legii.

Două ore mai târziu, poliţiştii locali au revenit la locaţie, deoarece s-a semnalat că muzica a fost dată din nou mai tare, producând disconfort vecinilor. S-a luat din nou măsura sancţionării contravenţionale, de această dată cu 3.000 de lei”, a spus Daniela Seracin.

Poliţiştii locali atrag atenţia că vor lua măsurile legale ori de câte ori se constată încălcarea legislaţiei în vigoare, indiferent de evenimentul care are loc, dacă prin zgomotul produs sunt deranjaţi cetăţenii care locuiesc în apropiere.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *