O asistentă a injectat pacienții cu ser fiziologic în loc de ser anti-COVID
O asistentă a injectat pacienții cu ser fiziologic în loc de ser anti-COVID

O asistentă a injectat pacienții cu ser fiziologic în loc de ser anti-COVID, ca să nu se afle că a spart o sticluță cu vaccin. Dintr-un flacon cu vaccin Pfizer se pot obține până la șase doze.

Șase persoane sunt acum căutate de autoritățile medicale din Germania, din cele 200 care au fost vaccinate de asistenta respectivă în acea zi. Oamenii care au fost vaccinați miercuri la un centru de vaccinare al Crucii Roşii germane din landul Saxonia sunt rugați să se prezinte de urgență la spital, pentru efectuarea unui test de anticorpi, pentru că printre ei sunt cele șase persoane care nu au primit, de fapt, vaccinul

Vaccinul Pfizer trebuie diluat cu soluție salină înainte de a fi administrat și, în acest proces, asistenta a scăpat flaconul de vaccin. Ulterior, ea i-a mărturisit acest lucru unui coleg, care a anunțat autoritățile, relatează B1TV.

Asistenta medicală a admis apoi că a injectat oamenii cu soluție salină ca să nu fie nevoită să raporteze că a stricat flaconul.

În urma acestui incident, autoritățile locale au decis ca, de acum, persoana care manipulează flacoanele de vaccin să nu mai fie singură când face acest lucru.

Recent, în Franța, o eroare a făcut ca 140 de pacienți, care au mers la un centru de vaccinare din nord-estul țării să se imunizeze anti-COVID cu vaccinul Pfizer – BioNTech, au primit în loc injecţie cu ser fiziologic.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *