O elevă l-a umilit pe Putin, în timpul unei ceremonii care a avut loc chiar în Rusia, în Daghestan. Fata de clasa a XI-a a strigat la microfon „Putin este diavolul” și „Nu războiului din Ucraina”. Atitudinea fetei se explică prin faptul că mulți soldați ruși ajunși să fie răniți sau decedați pe frontul din Ucraina provin din Daghestan.

Adolescenta este în clasa a XI-a și învață la un liceu din orașul Izberbaș, Dagestan, unde se înregistrează cel mai mare număr de morți în războiul împotriva Ucrainei, potrivit Pravda, preluată de B1TV.

Zukhra Albekova, elevă în clasa a XI-a în timp ce se afla la microfon a strigat în rusă „Nu războiului! Libertatea pentru Ucraina! Putin este diavolul!”. Mesajul adolescentei a fost transmis în momentul în care și-a primit premiul la festivitatea de final de an.

În videoclipul ajuns viral pe rețelele de socializare se poate remarca cum restul colegilor au aplaudat-o, în timp ce profesorii încremeniți nici măcar n-au încercat să recupereze microfonul, potrivit sursei citate.

După momentul din timpul festivității, canalele de Telegram din presa pro-rusă au publicat informații potrivit cărora a fost deschisă o anchetă împotriva școlii pentru „discreditarea armatei ruse”. Mai mult, pe numele mamei fetei a fost întocmit un proces-verbal pentru „neîndeplinirea obligațiilor părintești în creșterea copilului”.

Ulterior, pe un canal de Telegram pro-Kremlin ar fi apărut noi imagini cu eleva și mama sa, cea din urmă cerându-și scuze pentru că a neglijat educația fiicei sale și spunând ca fata a comis o faptă nesăbuită.

Spiritul patriotic trebuie insuflat copiilor de la o vârstă fragedă. Multe familii din Dagestan și-au pierdut frații, soții, fiii, tații în Ucraina. Mulți părinți ar trebui să se gândească la mediul în care se află copiii lor”, se arată în mesaj.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *