Sector 5 Vlad Popescu Piedone

Sectorul 5 încinge spiritele în lumea politică din România. Arestarea primarului Cristian Popescu Piedone duce partidele în fața unui exame important. Alegerile anticipate pot să reseteze negocierile din București.

PSD poate extrage lozul câștigător dacă merge pe mâna lui Vlad Popescu

Principalul favorit în cursa pentru primăria Sectorului 5 este Vlad Popescu, fiul lui Cristian Popescu Piedone. Acesta și-a anunțat deja intenția de a candida și de a duce mai departe proiectele tatălui său.

Faptul că Piedone a performat înainte de arestare îl face pe fiul său să plece din pole-position în cursa pentru Sectorul 5. Vlad Popescu este deputat ales pe listele PSD și indiferent de partidul care l-ar susține are prima șansă de a câștiga Sectorul 5.

Din partea PSD vrea să candideze și Daniel Florea, primarul învins de Piedone la alegerile din 2020. Deși beneficiază de o oarecare susținere în interiorul partidului, Florea este „tras în spate” de mai multe dezvăluiri pe care Piedone le-a făcut despre felul în care acesta a cheltuit banul public.

În cazul în care PSD merge pe mâna lui Vlad Popescu poate să câștige detașat Sectorul 5!

vlad popescu piedone

PNL oscilează între #echipaCîștigătoare, șeful de filială sau un candidat surpriză

Liberalii au mers la alegeri cu un candidat susținut de USR care abia a adunat 23.000 de voturi și s-a clasat al treilea. Cristi Băcanu a fost șters și este puțin probabil să accepte o altă candidatură. El făcea parte din #EchipaCâștigătoare a lui Florin Cîțu, dar și din această postură a pierdut alegerile interne. Practic este puțin probabil să vedem din nou candidatura sa din partea PNL.

Șeful liberalilor din Sectorul 5, Dan Meran a rămas în PNL după plecarea lui Ludovic Orban. El l-ar vrea drept candidat din partea liberalilor pe Dan Croitoru. Acesta are dezavantajul că a fost vice-primarul lui Marian Vanghelie și ar putea deconta politic problemele acestuia.

Varianta surpriză a PNL poate să fie jurnalistul Dan Bucura. Acesta este născut în Sectorul 5 și ar putea să-i scape pe liberali de o rușine în viitoarele alegeri. Fără sprijinul USR, candidatul PNL trebuie să performeze și să scape partidul de rușinea unei umilințe care ar influența negocierile cu PSD pentru București 2024.

Bucura are posibilitatea să acceseze ușor voturile electoratului USR dar și pe cele ale radicalilor care ar fi înclinați să voteze AUR. El a obținut rezultate excepționale atunci când a candidat independent la Sectorul 1 în 2020.

dan bucura candidat

USR merge pe mâna fostului șef de la Garda de Mediu la Sectorul 5

Cel mai probabil că USR își va încerca norocul la viitoarele alegeri cu Octavian Berceanu. Acesta are o notorietate ridicată după ce și-a făcut imagine din postura de șef al Gărzii de Mediu.

Cu toate acestea, Berceanu nu are un profil potrivit pentru Sectorul 5. El încearcă să obțină un rezultat onorabil și să-și întărească poziția în pardid.

Un alt pretendent la nominalizarea de candidat din partea USR este Alexandru Dimitriu, fost secretar de stat la Justiție. Șansele sale sunt scăzute din cauza notorietății mici și a faptului că face parte din aripa PLUS a partidului.

Octavian Berceanu

AUR va arunca în lutpă unul dintre greii partidului

Partidul lui George Simion nu a anunțat încă un candidat. Surse din AUR susțin că se încearcă testarea unuia dintre greii partidului în această campanie. Un rezultat bun ar putea să contrazică sondajele care indică scăderi în preferințele electoratului.

Claudiu Târziu, Dan Tănasă sau chiar George Simion ar putea să-și încerce norocul în Sectorul 5 pentru a trage în sus scorul partidului și a demonstra că sondajele mint.

dan tanasa

Calculele matematice pentru Sectorul 5

Vlad Popescu va obține, cel mai probabil, un scor mai bun decât cel obținut de tatăl său în 2020. Atunci Cristian Popescu Piedone a adunat 26.000 de voturi care au reprezentat 28 de procente. Popularitatea tatălui său a fost fabuloasă, iar cetățenii din Sectorul 5 au fost foarte mulțumiți de primarul Piedone. Asta face ca Vlad Popescu să poată miza pe un minim de 30.000 de voturi la intrarea în cursa electorală.

PSD a adunat 23.000 de voturi cu Daniel Florea. Minim 3000 din ele s-ar duce spre Vlad Popescu la aceste alegeri.

În cazul în care social-democrații merg pe mâna lui Piedone, practic s-ar închide cursa electorală. Cu un potențial de peste 50.000 de voturi alegerile ar fi câștigate înainte de a începe. Rămâne de văzut dacă Vlad Popescu are nevoie de sprijinul PSD sau va intra în alegeri fără social-democrați.

Cele 11.000 de voturi luate de Vanghelie în 2020 ar putea să fie disputate de candidatul AUR și de același Vlad Popescu.

Liberalii și USR își dispută cele 23.000 de voturi obținute de Cristi Băcanu în 2020. La acestea se adaugă aproape 4000 de voturi obținute de candidatul PMP care nu va putea concura deoarece sunt slabe șanse ca PMP să termine procesele dintre actuala și fosta conducere.

image 6

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *