O rachetă chineză va cădea vineri pe Pământ, într-o locație necunoscută
O rachetă chineză va cădea vineri pe Pământ, într-o locație necunoscută

O rachetă chineză va cădea vineri pe Pământ, într-o locație care nu este cunoscută la acest moment. Mai exact, este așteptat să intre în atmosfera terestră un element în greutate de câteva tone provenit de la racheta chineză care a propulsat pe orbită a treia secțiune din stația orbitală chineză.

O bucată din racheta chineză Long March 5B (Marșul cel lung, n.r ) se va prăbuși vineri pe Terra, Este vorba despre o treaptă de rachetă în greutate de 23 de tone, provenind de la racheta care a dus pe orbită a treia secțiune din prima stație spațială chineză, scrie space.com, preluat de B1TV.

Nu se știe unde va cădea segmentul, dar sunt zero șanse să ajungă în Europa. Mai mult, acest copr de rachetă se află în cădere liberă, nu există sistem de ghidaj și nici posibilitatea să aterizeze la punct fix și să fie recuperat ceva din ea.

Potrivit unor estimări, obiectul va cădea în jurul orei României 13.20 (cu o marjă de plus/minus 3 ore) undeva în partea sudică a Oceanului Pacific, dar nu se poate ști unde va ajunge.

De asemenea, potrivit calculelor inginerilor spațiali, sunt șanse mari să cadă în regiuni precum America Centrală, părți din America de Nord și din Africa, sau în sud-estul Australiei.

O parte din treapta rachetei va arde și se va dezintegra în atmosferă, dar este de așteptat ca la sol să ajungă bucăți ce vor cântări în total undeva între 6 și 10 tone, arată sursa citată.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *