Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, a solicitat țărilor NATO să trimită alte șase sisteme de apărare antiaeriană Patriot pentru a le oferi Ucrainei, conform informațiilor furnizate de BBC.

După reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, Scholz a subliniat că este crucial ca Ucraina să primească sprijin continuu și pe termen lung. Eforturile se concentrează pe asigurarea unui flux constant de arme, artilerie și muniție pentru Ucraina, conform declarațiilor sale.

Știm că Ucraina are acum nevoie de sprijinul nostru. Ea are nevoie de un semnal clar că acesta va dura mult timp și în mod continuu. Eforturile noastre vizează asigurarea furnizării unor cantități suficiente de arme, artilerie și muniție” a spus Scholz, citat de BBC și preluat de B1TV.

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitri Kuleba, a menționat că Kievul a identificat 100 de sisteme de apărare aeriană în țările aliate și solicită transferul a șapte dintre acestea în Ucraina. Germania a transferat deja trei sisteme Patriot din rezervele Bundeswehr către Ucraina, iar Scholz a subliniat importanța găsirii celorlalte șase sisteme solicitate.

Scholz a evidențiat contribuția semnificativă a Germaniei în consolidarea apărării aeriene a Ucrainei și a îndemnat celelalte state membre NATO să urmeze exemplul Berlinului pentru a sprijini Ucraina.

Din rezervele Bundeswehr, Germania a transferat deja trei sisteme Patriot către Ucraina.

Am auzit că acum ar trebui să mai fie încă șapte sisteme. Unul dintre ele este al nostru. Și sperăm că alte șase vor fi găsite în contextul NATO”, a afirmat Scholz.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *