Nicolae Ciucă, a confirmat că în situația în care candidatul comun al PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar fi retras din cursa electorală, PNL ar avea propriul candidat. Președintele PNL a menționat că au planuri de rezervă și că, în caz de extremă urgență, partidul va putea identifica propriul candidat pentru Primăria Capitalei.

Acest anunț a venit în contextul discuțiilor dintre PSD și PNL cu privire la candidatura pentru Primăria Capitalei, care au fost marcate de neînțelegeri și dificultăți în a găsi un candidat comun acceptat de ambele părți, altul decât Cîrstoiu, transmite B1TV.

În același timp, Ciucă a subliniat importanța coaliției PSD-PNL și a declarat că aceasta trebuie să continue. El a afirmat că sondajele arată că o majoritate de români acceptă această variantă de coaliție, iar oamenii înțeleg rolul și importanța acestei alianțe dintre cele două partide.

„Avem planul B, avem planul C. Cât de mult aș dori să devoalez un plan, nu o fac, dar dacă va fi nevoie, PNL, într-o situație de extremă urgență, va avea propriul candidat.

Nu e problemă, avem resursa umană să identificăm acel candidat al PNL. Repet: extremă urgență.

Dacă identificăm un candidat comun din afara celor două partide, e posibil să luăm o decizie în acest sens.

Am reușit să ajungem la un numitor comun în municipiile sau în județele unde nu avem primari de municipiu reședință de județ, unde ne dorim să menținem majoritatea și să păstrăm consiliile județene.

Ar fi păcat, după ce am avut un numitor comun pe lista la europarlamentare, să nu avem un rezultat similar și pentru București”, a declarat Nicolae Ciucă joi seara, într-o emisiune TV.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *