roată

O suma impresionantă urmeaza să fie platită pentru fanteziile primarului din Suceava. Acesta va plăti din bugetul local 5,2 milioane de lei pentru un proiect controversat cu privire la o roata panoramica ce urmeaza a fi amplasată pe platoul Cetății de Scaun a Sucevei. Deși a întâmpinat numai piedici de-a lungul timpului cu privire la procedurille de achiziție a roții panoramice, iar societatea civilă este de părere că, instalarea acesteia pe platoul Cetății de Scaun nu este ceea ce au nevoie la momentul actual, deoarece municipiul are alte priorități, primarul nu renunță la dorința sa de a avea o roată panoramică precum marile capitale Europene.

Roata panoramică ce urmează a fi achiziționată trebuie să fie model parc, prevăzută cu lumini pe partea frontală. Totodată, trebuie să prezinte următoarele specificații tehnice: înălțime de 36 m, cel puțin 26 de gondole, din care 1 gondolă pentru persoanele cu dizabilități și una VIP, fiecare gondolă trebuie să aibă o capacitate minimă de 6 persoane, iar capacitatea acesteia trebuie să fie de 1.500 persoane/oră. Durata pentru o rotire completă va fi de aproximativ 2,5 minute, existând posibilitatea de reglaj. Baza roții panoramice va fi de 32x17m și va fi amplasată pe un teren de aproximativ 5.060 mp.

Ofertanții care doresc să depună oferta pentru furnizarea roții trebuie să prezinte lista furnizărilor de produse din ultimii 3 ani din care să rezulte faptul că au fost furnizate în conformitate cu normele profesionale în domeniu, produse de natura celui care face obiectul prezentei proceduri, în valoare cumulată de minim 2.000.000 lei fără TVA. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 4 august 2022. Valoarea totală a contractului este de 5,2 milioane de lei, fără TVA, adică 1 milion de euro, plus TVA. Finanțarea proiectului se va realiza din bugetul local al Primăriei Suceava.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *