Image default
Actualitate

Primăria sectorului 2, interesată de investiții din bani europeni

Radu Mihaiu, primarul sectorului 2 al Capitalei, vrea să dezvolte zona pe care o conduce, prin investiții din bani europeni. Noul primar s-a întâlnit cu ministrul Fondurilor Europene, pentru a discuta acest aspect.

„Spre deosebire de alții, domnul ministru Cristian Ghinea răspunde la telefon. Drept urmare, azi am fost la o întâlnire la Ministerul Fondurilor Europene. Am discutat despre programele care vor fi incluse în noul exercițiu financiar. Direcția trasată de Uniunea Europeană are două componente principale: verde și/sau digital. Ambele ne vin mănușă pentru Sectorul 2 și pentru București, în general”, a precizat Mihaiu.

Primarul sectorului 2 are avantajul de a cunoaște foarte bine acest domeniu. El a fost secretar de stat în cadrul Ministerului Fondurilor Europene.

„Fondurile europene erau privite ca niște sume de tocat pe niște nevoi punctuale, iar asta a dus inevitabil la o absorbție foarte scăzută. Investițiile din bani europeni trebuie să aducă după sine un impact benefic și real în societate ca să fie eligibile. Se dau acești bani pentru reforme. La Sectorul 2 avem multe reforme necesare amânate de mult prea mult timp. De verde și digital ducem o lipsă acută. Totul e potrivit, nu rămâne decât să scriem proiecte. Multe proiecte”, a punctat Radu Mihaiu.

Primarul sectorului 2: reguli noi pentru bugetul local

Radu Mihaiu acordă atenția cuvenită și bugetului local.

„Responsabilitate. Trebuință. Chibzuială. Pe acești trei piloni trebuie să construim bugetul pentru anul 2021. Aproape că devenise regulă ca o bună parte din bugetele instituțiilor să fie prăpădite. Se dădeau bani pe panseluțe și servicii la suprapreț. Se executau lucrări “de întreținere” inutile. Se făceau investiții fără cap și fără coadă, care de multe ori zăceau neexploatate ani la rând.

Stop. Fiecare leu plătit din banii oamenilor care muncesc trebuie să aducă plus valoare comunității, orice altceva e un eșec al administrației.

Vom lua fiecare cheltuială în parte și vom analiza oportunitatea ei. Cel puțin în Sectorul 2 vom aloca acești bani cu responsabilitatea cu care și voi munciți pentru ei.

“Nu există bani publici, ci numai banii plătitorilor de taxe și impozite.” Această afirmație făcută de Margaret Thatcher ar trebui pusă în ramă la intrarea din fiecare instituție publică”, este de părere primarul sectorului 2.

 

Related posts

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, vrea să transforme tramvaiul 21 în metrou cu bani europeni și să extindă linia în Voluntari

Andrada Ionescu

Radu Mihaiu: hai cu M5 -ul în Pantelimon!

Andreea Cristescu

Primăria sectorului 2, soluții pentru problema gunoiului

Andreea Cristescu

Raluca Turcan anunță bani pentru fermieri și o rețea națională de irigații, din fonduri europene

Constantinescu Gabriel

Care sunt candidații alianței USR PLUS PNL pentru Primăria Capitalei

Alina Angelescu

Cât a cheltuit România în pandemie, din bani europeni, a spus Marcel Boloș

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment