Peste 7 milioane de lei sunt investiți în modernizarea Școlii Gimnaziale I.L. Caragiale din Sibiu. Proiectul promite să creeze un mediu plăcut și să crească calitatea nivelului educațional.

https://lumeapolitica.ro/anchete/3000-de-euro-pentu-o-bicicleta-afla-cate-biciclete-cumpara-primaria-sibiu-la-acest-pret/Primăria Sibiu a atribuit printr-o procedură simplificată atribuirea unui contract în vederea extinderii cu un corp nou a Școlii Gimnaziale I.L. Caragiale Sibiu. Obiectivul proiectului este reprezentat de creșterea accesului, calității și a activității educației la nivelul învățământului obligatoriu din unitatea de învățământ Școala Gimnazială I.L. Caragiale Sibiu.

Creșterea calității actului educațional la nivelul unității de învățământ se va realiza prin extinderea capacității școlii cu încă 11 săli de clasă, un laborator fizică-chimie, un cabinet de informatică, o sală multimedia, o bibliotecă cu sală de lectură, o sală de mese cu oficiu, cabinet medical, grupuri sanitare, sală de gimnastică și spații administrative. Dotările pentru noul corp de clădire sunt incluse deja în proiect. Dotările sunt reprezentate de mobilier școlar, table interactive, video-proiectoare și sisteme PC. Este prevăzută și amenajare de alei pietonale și spații verzi, dar și amenajare unui teren de baschet și a unui teren de volei în curtea școlii.

Valoare totală a proiectului privind extinderea Școlii Gimnaziale I.L. Caragiale Sibiu este de 7,2 milioane de lei, fără TVA. Finanțarea acestui proiect este asigurată din fondurile europene obținute de Primăria Sibiu prin Programul Operațional Regional. Durata contractului este de 13 luni. Durata de execuție a lucrărilor având o durată de 12 luni, iar recepția și terminarea lucrărilor având termen 1 lună.

În ce constă investiția

Proiectul de execuție pentru lucrările aferente Școli Gimnaziale I.L. Caragiale Sibiu constă în:

  • Extinderea corpului de școală existent printr-un corp nou, acesta având regimul de înălțime Dp+P+2E.
  • Instalații electrice, termice, sanitare, gaze naturale, instalații pentru detectarea și stingerea incendiilor.
  • Sistem tehnic de securitate (alarmare la efracție și supraveghere TVCI).
  • Canalizare menajeră și pluvială.
  • Amenajarea spațiilor verzi, alei pietonale, platforme, teren de baschet și volei.

Contractul de achiziție publică a fost atribuit firmei Total NSA AG Construct din Sibiu. Total NSA AG Construct a înregistrat în anul 2020 o cifră de afaceri de 39,7 milioane de lei. Firma are 128 de angajați.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *