taximetriștii
Vești bune pentru taximetriștii interesați să-și desfășoare activitatea în Capitală!
Pentru prima dată în ultimii zece ani, Primăria Capitalei va atribui autorizații de taxi. Este vorba despre nu mai puțin de 1.850 de autorizații. Dintre acestea, 100 sunt pentru taximetriștii care fac transport de persoane cu dizabilități motorii.
Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei. Nicușor Dan a spus că atribuirea autorizațiilor va fi efectuată în baza unei proceduri clare și transparente.
„Reamintesc tuturor taximetriștilor interesați că termenul limită de depunere a cererilor pentru autorizațiile de taxi este 17 mai 2022”, a precizat Nicușor Dan.
„Procedura ce trebuie parcursă decurge din prevederile legale și e destul de complexă, dar solicitanții vor fi ajutați de către angajații primăriei. Puteți obține informații suplimentare despre actele necesare și procedura de atribuire de pe linkul: https://doc.pmb.ro/…/autori…/doc/anunt_TAXI_20220315.pdf”, a explicat primarul Capitalei.

Ce pași trebuie să urmeze taximetriștii?

– înregistrare ca PFA la Registrul Comerțului, cod CAEN 4932;
– atestare profesională ca taximetrist emisă de ARR;
– aviz medical și psihologic;
– cazier judiciar al taximetristului;
– cazier fiscal al PFA-ului;
– emiterea autorizației de transport de către Primăria Capitalei;
– dovadă pentru deținerea autoturismului sau declarație pe propria răspundere că va fi cumpărat în maxim 6 luni (cu o garanție de 5%);
– cerere de participare în procedura de atribuire a autorizațiilor de taxi.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *