Primarii din București s-au întâlnit, luni, cu premierul Florin Cîţu și cu seful DSU, Raed Arafat. Discuția a vizat măsurile necesare pentru evitarea carantinării Capitalei, pe fondul creșterii numărului de infectări cu COVID-19.
„Pe fondul oboselii populației în ceea ce privește respectarea măsurilor existente, noi autoritățile locale și centrale, trebuie să impunem respectarea lor. În cca. 2-3 luni vor ajunge milioane de doze de vaccin in țară, important este să trecem cu bine, si fără carantinare, acestă perioadă. Nu mai este mult, trebuie doar să fim cu toții mai responsabili”, a punctat primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Primarul sectorului 6: întărim controalele Poliției Locale

1. Vom întări controalele pe care poliția locală le face în principalele centre comerciale. Acestea au lăsat garda jos iar scanarea temperaturii este o măsură venită să-i descurajeze pe aceia care au deja temperatură de a se duce în mall-uri/centre comerciale.
2. Vom direcționa cât mai mult interacțiunea cu Primăria Sectorului 6 către mediul on-line.
În acest moment, PERSOANELE FIZICE pot plăti on-line toate taxele care țin de Primăria Sectorului 6, informațiile se găsesc aici. https://taxelocale6.ro/persoane-fizice/mijloace-pf
Vom continua în această săptămână să simplificăm interacțiunea on-line cu Primăria Sectorului 6 și cu instituțiile subordonate și vom comunica ce anume și cum anume.

Piedone: Trebuie să facem un efort comun

După întâlnirea cu Câțu, Arafat și primarii din București, primarul sectorului 5 și-a expus punctul de vedere.

„Nu sunt de acord cu o carantinare a Bucureștiului. (…) Dacă nu respectăm regulile în vigoare, autoritățile sunt obligate să impună noi restricții, mai dure decât cele pe care trebuie să le respectăm acum. (…)

Toți ne dorim libertate și o viață normală, așa cum a fost până să apară această pandemie. Elevii își doresc să meargă la școală în condiții normale. (…) Trebuie să înțelegem că regulile sunt făcute pentru a ne proteja pe noi și cei dragi nouă. (…) Fac apel la cetățenii din Sectorul 5, dar și la toți locuitorii Capitalei să respecte aceste reguli de bun simț, pentru că sănătatea este cea mai importantă.”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *