Primarul din Filiași, Gheorghe Ilie Costeluș, care a câștigat alegerile locale 2020 cu o majoritate zdrobitoare, a rămas fără mandat în urma deciziei definitive a instanței. Gheorghe Ilie Costeluș, reprezentantul PSD în Filiași, obținuse peste 88% din voturile cetățenilor la alegerile din septembrieț

Gheorghe Ilie Costeluș a fost declarat incompatibil miercuri, de către un complet de judecători ai Înaltei Curți de Casație și Justiție. Decizia survine unui dosar constituit de Agenția Națională pentru Integritate.

Potrivit ANI, primarul din Filiași, Gheorghe Ilie Costeluș s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 16 iulie 2012 – 27 septembrie 2013, întrucât a deţinut simultan funcţiile de viceprimar şi membru în Consiliul de Administraţie al Liceului Tehnologic „Dimitrie Filişanu” din Filiaşi, arată Digi24.

În 2016, el a devenit primar al localităţii. În 2020 a câştigat un nou mandat de primar, obţinând 88,76% din voturi.

La alegerile locale din 2020, contracandidații lui Gheorghe Ilie Costeluș au obținut scoruri infime: reprezentantul PRO România – 1,53%, PMP – 0,74%, USR – Plus -1,08% și PNL – 7,9%.

Join the Conversation

1 Comment

  1. Daca asta e „Romania normala”.., nu cred ca mai vreau sa stau aici. Este singurul primar care a facut ceva pentru Filiasi. Probabil este o executie politica. Daca au vazut ca democratic (ce conteaza votul oamenilor?) nu poate fi inlaturat ….. RUSINE!

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *