Image default
Actualitate

PSD este de acord cu anticipatele. Dezvăluirile primarului sectorului 1, Dan Tudorache

PSD este de acord cu anticipatele, cel puțin în discuțiile din interiorul partidului. Dacă critică vehement în public intenția PNL de a convoca alegerile anticipate, în forurile de conducere se vrea organizarea acestora în aceeași zi cu alegerile locale, adică exact așa cum vor liberali. Dezvăluirea a fost făcută de primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Edilul crede însă că organizarea alegerilor parlamentare în aceeași zi cu cele locale ar aduce multă confuzie.

„Asta nu mai e campanie. Nici nu mai știi ce să le explici oamenilor. Le vorbești de măsurile Guvernului sau de ceea ce face primarul? O să fie o bulversare, dar asta este”, a spus Dan Tudorache, pentru PsNews

PSD este de acord cu anticipatele. Dan Tudorache nu

„Eu consideram că era mai bine să fie alegeri la termen pentru că depășeam perioada 1 septembrie, când urmau să fie acele măriri de pensii și salarii. Consider că se doresc alegeri anticipate ca să nu-l prindă ziua de 1 septembrie pe Guvernul actual. Eu aș prefera alegeri la termen, dar până la urmă Guvernul hotărăște.

Au fost discuții private ieri la Comitetul Executiv al PSD. Eu le-am spus că, pentru București, ar fi mai bine alegeri separate. Eu am vorbit cu conducerea partidului, nu cu colegii. Sunt mai mulți colegi în PSD care sunt de aceeași părere cu a mea. În general, noi la București am fi agreat să nu fie alegerile locale și parlamentare în aceeași zi. Asta nu mai e campanie. Nici nu mai știi ce să le explici oamenilor. Le vorbești de măsurile Guvernului sau de ceea ce face primarul? O să fie o bulversare, dar asta este” a relatat Dan Tudorache discuțiile din interiorul PSD.

Nu este încă oficială poziția PSD, dar tot mai mulți lideri înclină către alegerile anticipate, a mai explicat primarul de la sectorul 1.

„PSD nu a luat o decizie, dar conducerea agrează ca alegerile să fie în aceeași zi. Nici nu știu ce va zice Curtea Constituțională. Nu trebuie să fie în aceeași zi alegerile. Poate să fie alegeri anticipate, dar la o diferență de timp, ca să îți poți face campanie. Eu am discutat ieri la CEX cu conducerea PSD și i-am explicat, dar a zis că vrea alegeri anticipate în aceeași timp. Mi-a spus că majoritatea doresc alegeri în aceeași zi și asta am văzut și eu ieri (nr – luni) în Comitetul Executiv. Dacă majoritatea își dorește acest lucru, vă dați seama că asta se va face”, a mai spus Tudorache.

Related posts

Paul Stănescu, atac la Răzvan Cuc: „Mai jos de atât ce poate să fie?”

Constantinescu Gabriel

Ce-și dorește Marcel Ciolacu la PSD. A început cu Ion Iliescu

Constantinescu Gabriel

Starea de alertă este prelungită de Guvern, pentru că nu mai este nevoie de votul Parlamentului. Răsturnare de situație

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment