Image default
Actualitate

Raluca Turcan: Angajații din centrele pentru bătrâni și copii care nu se vaccinează trebuie să se testeze pe banii lor

Raluca Turcan spune că angajații din centrele rezidențiale în care locuiesc persoane cu diverse afecțiuni, bătrâni și copii aflați în grijă statului trebuie să prezinte dovaca vaccinării.

În caz contrar trebuie să se testeze pentru COVID-19 pe banii lor sau să prezinte de la medic dovada că nu se pot vaccina, a spus ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Acest act normativ dă posibilitatea angajatorilor să-şi reaşeze schema de personal astfel încât cei care nu sunt vaccinaţi, sunt în imposibilitate să-şi plătească testul, dar vor să lucreze în continuare, eventual să aibă şi acces la beneficiari, să se ducă să lucreze temporar în altă parte, în aceeaşi instituţie. În funcţie de cât durează acea mutare temporară, ei au posibilitatea să se vaccineze”, a spus Raluca Turcan.

Prevederea face parte dintr-un proiect de OUG anunțat de premierul Florin Cîțu, care prevede că angajaţii din domeniul asistenţei sociale trebuie să prezinte dovada vaccinării, test negativ sau dovada trecerii prin boală.

„Textul legal este foarte clar: angajatorul are posibilitatea ca, în urma discuţiei cu angajatul, să reaşeze temporar schema de personal astfel încât să dea posibilitatea angajatului ca într-o perioadă scurtă de timp să se vaccineze, a spus Raluca Turcan.

Anunțul vine în contextul în care foarte puțini angajați din acest domeniu sunt vaccinați, dar intră în contact cu persoane vulnerabile. Astfel, acestea sunt puse în pericol chiar de persoanele care ar trebui să le protejeze, a spus Raluca Turcan, potrivit Digi 24.

Citește pe aceiași temă

Rareș Bogdan, laude pentru Cîțu: „Premierul nu are niciun motiv să demisioneze după incendiul de la Constanţa.A făcut eforturi disperate”

Andrada Ionescu

Cine ar ieși pe primul loc dacă ar fi organizate alegeri parlamentare. Sondaj CURS

Constantinescu Gabriel

Raluca Turcan: „CCR favorizează infractorii. Un instrument politic prin care PSD urmăreşte să controleze şi alte instituţii”

Andrada Ionescu

Lasă un comentariu