Ludovic Orban, preşedintele PNL a explicat în fața liberalilor din Sectorul 1, felul în care trebuie să fie un președinte PNL. Mai mult el şi-a reiterat poziția de președinte „full time”, făcând aluzie la declarația Ralucăi Turcan care s-a descris ca fiind implicată „full option” la Ministerul Muncii.

„Un președinte PNL trebuie să muncească 24 de ore din 24 dacă este necesar. N-are voie să aibă odihnă. El este… nu „full option”. Full time. Full time job.Adică trebuie să fie președinte oricând este necesar, la orice oră din zi sau din noapte, pentru că președintele partidului este cel care poartă cea mai mare răspundere pentru evoluția PNL”, a spus Ludovic Orban ironic, făcând aluzie la Raluca Turcan care a declarat la sfârşitul lunii trecute că este implicată „full option” la Ministerul Muncii.

Ludovic Orban a fost întrebat, marţi seară, la Vâlcea, cum îi răspunde Ralucăi Turcan care i-a cerut să trimită de urgenţă la promulgare legea consumatorului vulnerabil.

„Evident că trebuie să mai citească Constituţia şi procedurile regulamentare doamna ministru (…) Proiectul de lege privind protecţia consumatorului vulnerabil a fost un proiect de lege care a fost înaintat de Guvern. În forma adoptată de Guvern, termenul de adoptare a legii era 1 septembrie 2022. Noi, Parlamentul, suntem cei care am modificat termenul de intrare în vigoare pentru a răspunde creşterii preţului facturii”, a declarat   Ludovic Orban.

Aceasta a precizat şi că au fost operate modificări la lege pentru a răspunde mai bine nevoii populaţiei.

Ludovic Orban a explicat că legea ”va merge la promulgat conform procedurilor constituţionale”.

Ministrul Muncii Raluca Turcan i-a scris lui liderului PNL, preşedintele Camerei, Ludovic Orban, cerându-i să trimită de urgenţă la Preşedinţie, spre promulgare, legea consumatorului vulnerabil.

”I-am semnalat lui Ludovic Orban că are obligaţia să îşi respecte atribuţiile de preşedinte al Camerei Deputaţilor nu atunci când acest lucru îi este convenabil din ipostaza de candidat la preşedinţia PNL, ci în fiecare zi de mandat”, precizează RalucaTurcan.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *