Restricțiile de Paște. Arafat speră ca românii să aibă mai multă libertate
Restricțiile de Paște. Arafat speră ca românii să aibă mai multă libertate

Restricțiile de Paște. Raed Arafat speră ca românii să aibă mai multă libertate în 2021 față de anul trecut, din punct de vedere al restricțiilor sanitare luate împotriva răspândirii coronavirusului. Sărbătoarea Paștelui ar putea fi făcută în condiții ceva mai relaxate, dacă situația epidemiologică o va permite, a spus secretarul de stat.

„Speranța noastră este să se ajungă să fie mult mai bine decât anul trecut, adică să nu se sărbătorească în sensul cum s-a sărbătorit anul trecut, ci mult mai bine și mai aproape de normalitate. Normal că aceste lucruri pot fi discutate, nu vin acum să spun că va fi așa sau va fi așa, asta nu e o decizie care o ia doctorul Arafat, e o decizie care se discuta. Speranța noastră este să avem o mai mare libertate decât a fost anul trecut. Depinde și de situația epidemiologică și de toate celelalte aspecte. Dar să vin să spun că mutăm ora și schimbăm slujba, așa ceva va dați seama că sunt bazaconii”, a declarat Raed Arafat, la Digi 24.

Restricțiile de Paște. Însă, Paștele ar putea fi petrecut în carantină în localitățile în care situația epidemiologică o va cere.

„Este posibil, dacă există zone mult mai afectate și situația în ele mult mai gravă, să fie alte măsuri luate. Sperăm să ajungem la Paști să avem o situație mai normală, dar dacă sunt zone sub carantină, care sunt mai afectate, poate că acolo vor fi măsuri speciale, se vor adapta măsurile pentru noaptea Paștelui. Dar nu mă grăbesc să mă pronunț eu “, a mai explicat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Leave a comment

Lasă un răspuns