România nu va fi implicată în războiul din Ucraina, declară președintele PNL Florin Cîțu. El a cerut Ministerului Finanțelor o analiză cu privire la băncile rusești și companiile din România, pentru a le fi impuse sancțiuni, iar ajutoarele financiare guvernamentale să nu ajungă la ele.

România nu va fi implicată în războiul din Ucraina, iar țara noastră nu a avut niciodată garanții de securitate mai bune, consideră Florin Cîțu. Ministerul Finanțelor va trebui să facă o analiză cu privire la prezența băncilor rusești în România și să verifice dacă există acționari ruși supuși sancțiunilor internaționale, a spus Cîțu, citat de B1TV.

România consideră necesar și a condamnat ferm acțiunile Rusiei în Ucraina prin vocea președintelui României, Klaus Iohannis. Ne exprimăm solidaritatea cu Ucraina, și Rusia trebuie să suporte consecințele acestei agresiuni.

Românii alături de partenerii și aliații din NATO și UE vor pune sancțiuni substanțiale împotriva Rusiei. În România, Ministerul Finanțelor trebuie să facă o analiză în detaliu a tuturor acelor companii unde există acționariat rusesc să vedem dacă cei care sunt acționari sunt pe lista celor sancționați și să se ia măsuri.

Trebuie să verificăm dacă acele companii primesc ajutor de stat să nu ajungă ajutorul de stat la cei care sunt sancționați. Trebuie o analiză a Ministerului Finanțelor cu privire la prezența câtorva bănci rusești pe care eu ca ministru al finanțelor am oprit participația noastră, dar e momentul să discutăm cu partenerii noștri să vedem dacă este oportun ca România să mai rămână în aceste instituții internaționale.

România va oferi ajutor umanitar Ucrainei. Pentru români este important să știe că nu vom fi implicați într-un război în Ucraina. România nu a avut niciodată în istorie garanții de securitate mai mari decât are acum ca membră a NATO și a UE” a declarat Florin Cîțu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *