Românii ar trebui să evite să meargă la schi în Austria, spune Cadariu
Românii ar trebui să evite să meargă la schi în Austria, spune Cadariu

Românii ar trebui să evite să meargă la schi în Austria, spune ministrul turismului Daniel Cadariu, în condițiile în care Austria a rămas singura țară care s-a opus intrării României în Schengen. Anual, în această țară merg 370.000 de români.

Numărul românilor care merg anual în vacanțe în Austria e, în medie, de 370.000, principala țintă fiind pârtiile de schi, a spus Cadariu într-o emisiune TV, subliniind însă, că „nu numai în Austria sunt condiții ideale” pentru schiat, și a enumerat alte țări europene unde condițiile „ar putea fi chiar și mai bune”.

Media numărului de turiști români în Austria este de 370.000. Anul trecut au fost doar 290.000, dar vorbim de un an cu restricții. Prin comparație, numărul de turiști care vin din Austria în România nu se depășește bariera de 40.000. Anul acesta, potrivit statisticilor din primele 10 luni, din cei 1,3 milioane de turiști străini, doar 30.000 sunt din Austria.

E clar că principala țintă a turiștilor români în Austria sunt pârtiile de schi, însă știm cu toții că nu numai în Austria sunt condiții ideale pentru schiat. Sunt astfel de condiții, poate în unele cazuri și mai bune, în Elveția, Italia, Franța, Germania”, a declarat ministrul Turismului, citat de PsNews.

Cadariu a calificat ca fiind „de neînțeles” atitudinea guvernului austriac care se opune aderării României la Schengen.

Nu sunt nici argumente tehnice, nici o explicație din punct de vedere a unor interese economice. Capitalul austriac e prezent pregnant în multe domenii în România – bancar, petrolier, exploatări forestiere. E datoria noastră să insistăm până în ultimul moment ca mâine să primim acel vot unanim care ar permite intrarea în Spațiul Schengen”, a mai spus Cadariu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *