Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, pledează pentru promovarea deplasărilor „verzi” în București, ca măsură de combatere a poluării urbane. „Sunt 60 de senzori de calitate a aerului în București și e și o aplicație care-ți dă în timp real. E când poluarea este la un nivel înalt, toți senzorii sunt pe roșu”, a explicat Burduja, precizând că înroșirea generalizată a senzorilor indică faptul că „e o problemă de poluare care vine din București”, generată în principal de traficul aglomerat, arată Gândul.

Principala soluție propusă de liberal vizează încurajarea mersului pe jos și pe bicicletă: „Trebuie să încurajezi mersul pe bicicletă. Ni s-au promis cred că 135 km noi de piste de biciclete acum 4 ani. Știți cât s-au realizat? Zero.” Burduja a criticat starea deplorabilă a pistelor existente: „Din 80 câte erau pe hârtie, cel mai bun exemplu e în Parcul Herăstrău, unde numai piste de biciclete nu se cheamă acele porțiuni cu marcaje șterse, crăpături. Adică dacă vorbim de 12 km, sunt generos. În București, asta este inacceptabil.”

Pentru eficientizarea mobilității, Burduja vrea înființarea unui Departament de Inginerie a Traficului: „Un lucru care se poate și trebuie făcut în prima lună de mandat și o voi face este să înființăm Departamentul de Inginerie a Traficului. Orice mare primărie din lume are specialiști în ingineria traficului. Nu oricine se pricepe și Primăria București, din păcate, nu-i are.”

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *