Și protestatarii împotriva restricțiilor, cei care înjură medicii, vor fi îngrijiți
Și protestatarii împotriva restricțiilor, cei care înjură medicii, vor fi îngrijiți

Și protestatarii împotriva restricțiilor, cei care înjură medicii, vor fi îngrijiți dacă se îmbolnăvesc, iar medicii o vor face cum știu ei mai bine, spune medicul Dorel Săndesc, vicepreședintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă.

„O molimă teribilă s-a dezvoltat în paralel cu pandemia; v-a afectat conștiința și sufletul” spune Dorel Săndesc. Însă, și cei care înjură acum medicii vor fi îngrijiți la fel ca orice alți pacienți, dacă se îmbolnăvesc și ajung la spital.

„Trebuie să dialogăm. Oamenii aceștia de fapt sunt, în marea lor majoritate, manipulați. Ei chiar cred ce spun, aceste orori pe care le aruncă asupra noastră. Această manipulare prinde pe un teren de deficit educațional, de cultură, de civilizație”, a spus Dorel Săndesc la Digi24.

„Chiar dacă se vor îmbolnăvi și ajung la noi, chiar dacă ar scrie pe fruntea lor toate injuriile pe care le-au aruncat asupra noastră, să fie liniștiți, că o să-i îngrijim cât putem de bine, pentru că așa suntem învățați și aceasta este noblețea acestei profesii care prevede clar să dai ajutor celui care este în necaz.

Nu ne cunosc, sunt manipulați. Și este necesar să refacem dialogul, acea punte esențială între personalul medical și oamenii care au nevoie de îngrijiri”, a adăugat el, vorbind despre protestatarii împotriva restricțiilor.

Anterior, într-un mesaj postat pe social media, Săndesc spunea: „Vă vom îngriji pentru că cei mai mulţi dintre voi sunteţi de fapt nişte suferinzi, nişte bolnavi, manipulaţi grosier pe terenul unei lipse de educaţie, de cultură şi a unei civilizaţii precare. O molimă teribilă care s-a dezvoltat în paralel cu pandemia v-a afectat minţile, conştiinţa, sufletul care au devenit nişte glande oribile, ce nu sunt în stare să secrete decât ură, primitivism, sălbăticie şi agresiune”.

Reacția sa a venit după ce participanți la manifestațiile anti-restricții și anti-mască din țară au protestat și în fața unor spitale, strigând „Asasinii!” la adresa medicilor.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul