George Simion, convins că printre membrii AUR se află și reprezentanți ai serviciilor secrete: ”Ori fac parte din anumite structuri de informații, ori transmit mai departe”
George Simion, convins că printre membrii AUR se află și reprezentanți ai serviciilor secrete: ”Ori fac parte din anumite structuri de informații, ori transmit mai departe”

Liderul AUR George Simion a anunţat, vineri, că a primit decizie de clasare a dosarului penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având permisul suspendat şi a acuzat că se doreşte „terfelirea” imaginii sale publice, fiind a doua oară când „i se fabrică un dosar de către Brigada Rutieră”.

„Ieri am primit înştiinţarea oficial, comunicarea din partea Parchetului de la lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care a clasat dosarul în care am fost acuzat pe nedrept că aş fi condus fără permis. În cadrul hârtiilor care ne-au parvenit şi în cadrul ordonanţei de clasare spune clar că, la data de 30 septembrie, nu aveam carnetul suspendat. Eu am fost la 3 noaptea dus cu forţa la Brigada Rutieră, am fost reţinut aici o oră şi jumătate, am fost percheziţionat de trei ori, deşi nu comisesem nicio infracţiune, nicio ilegalitate, după cum arată ordonanţa de clasare. (…) Până acum, n-am putut ieşi în ultima lună în faţa opiniei publice pentru că aveam nevoie de o hârtie oficială din partea unei instituţii din statul român”, a explicat Simion, într-o conferinţă de presă susţinută în faţa în faţa sediului Brigăzii Rutiere Bucureşti.

El a susţinut că este pentru a doua oară în ultimii doi ani „când i se fabrică un dosar de către Brigada Rutieră”.

„Scopul nu e de a primi o condamnare, pentru că, evident, nu există temeiul legal prin care să fiu condamnat, scopul este ca imaginea mea publică să fie afectată, să fie terfelită. Au apărut zeci de ştiri în care eu sunt acuzat că am condus fără permis, pentru că asta a spus Brigada Rutieră şi asta a spus ministrul de Interne, Bode, care a felicitat Poliţia Română pentru abnegaţia cu care a batjocorit statul de drept în România”, a adăugat liderul AUR, George Simion.

George Simion a acuzat o comandă politică, afirmând că „mai multe instituţii au fost implicate” şi că „s-a format o celulă de criză la nivelul Secţiei 1 Poliţie, care s-a gândit cum pot facă să zădărnicească protestul antiguvernamental care era organizat a AUR în alveola Piaţa Victoriei, unde oprirea şi staţionarea nu sunt interzise”. El a cerut „demisia imediată” a celor implicaţi.

„Acuz o comandă politică, pentru că singura formă prin care se putea opri protestul nostru era ridicarea mea fizică din Piaţa Victoriei, ceea ce s-a şi întâmplat. S-a inventat un pretext fals, faptul că aş fi avut permisul suspendat, ceea ce arată clar Parchetul de pe lângă ICCJ nu exista aceasta faptă, şi au comis o serie de abuzuri. Primul abuz a fost ridicarea mea, percheziţionarea mea, pentru că beneficiez de imunitate parlamentară şi am fost percheziţionat în trei rânduri”, transmite George Simion.

„Este evident că ceea ce s-a întâmplat între 29 şi 30 septembrie este o operaţiune de poliţie politică. Constat cu bucurie că magistratura română nu a intrat în acest joc murdar, ceea ce mă face să privesc cu încredere către viitor. (…) Prin prisma faptului că a fost batjocorit statul de drept din România şi instituţii care ar trebui să reprezinte seriozitate, cer măsuri urgente. (…) Scopul era compromiterea mea, ca figură publică, şi compromiterea acţiunii de protest din 2 octombrie. (…) Sunt implicate mai multe instituţii de la vârful statului român, în momentul ăsta ne referim la Brigada Poliţiei Rutiere. Vom înainta procese penale împotriva tuturor celor implicaţi”, a transmis preşedintele AUR, George Simion.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *