Șoferii fără rovinietă vor plăti amenzi duble, dacă se adoptă legea
Șoferii fără rovinietă vor plăti amenzi duble, dacă se adoptă legea

Șoferii fără rovinietă vor plăti amenzi duble, dacă un proiect de lege adoptat luni de Senat va trece și de Camera Deputaților.

Proiectul a fost adoptat de Senat cu aproape 100 de voturi pentru şi 15 împotrivă. Amenzile pentru autoturisme vor fi cuprinse între 275 şi 550 de lei. În ceea ce privește vehiculele de transport persoane, amenzile încep de la 3.100 de lei şi pot ajunge până la 11.000 de lei, în funcţie de numărul de locuri.

În plus, vor fi aplicate amenzi uriașe și pentru vehiculele care transportă marfă. Pentru aceste vehiculele, care dețin mai mult de 3,5, tone, amenzile încep de la 950 de lei şi pot ajunge până la 23.800 lei în funcţie de masa totală admisibilă tehnic. Proiectul a fost transmis Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz, relatează B1TV.

Anunț pe mail când expiră rovinieta

Șoferii cărora le expiră rovinieta vor fi anunțați prin email cu privire la faptul că taxa de drum trebuie să fie reînnoită.

Executivul a stabilit, printr-un Ordin de Ministru, semnat de ministrul Transporturilor, ca persoanele cărora le expiră rovinieta să fie anunțate prin e-mail cu privire la acest lucru.

Este, practic, o facilitate pentru acei șoferi uituci pentru a-i ajuta le oferim această facilitate, nu este obligatoriu, dar cei care vor își vor da adresa de e-mail iar noi le vom trimite această notificare anunțându-i că le expiră rovinietă într-o anumită perioadă”, a declarat purtătorul de cuvânt la CNAIR, potrivit Antena 3.

Din luna aprilie, șoferii vor putea cere o notificare cu privire la momentul expirării rovinietei. Această notificare va fi trimisă șoferilor doar în cazul rovinietelor cu o valabilitate mai mare sau egală cu 30 de zile.

Șoferii vor putea alege dacă vor fi notificați cu privire la data la care rovinieta expiră. Anual, sute de conducători auto din România sunt amendați cu sume de la 250 de lei până la 4.500 de lei pentru neplata rovinietei.

Șoferii din România se vor bucura de o serie de schimbări în ceea ce privește rovinieta. Măsura vizează persoanele care dețin rovinietă cu o durată de minim 30 de zile, iar atunci când se apropie data de expirare, aceștia vor fi informați prin e-mail.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *