Hackerii care atacat siturile românești au fost ajutați de un român
Hackerii care atacat siturile românești au fost ajutați de un român

Hackerii care atacat siturile românești au fost ajutați de un român stabilit în Marea Britanie, care a fost reținut de autoritățile de acolo. Potrivit ministrului de interne Lucian Bode, el a ajutat gruparea infracțională indicându-le siturile pe care să le atace și a făcut și traduceri.

Un cetățean român rezident în Marea Britanie „a susținut activitatea grupării infracționale, prin oferirea de sprijin pentru traducerea din limba rusă în limba română a materialelor promovate de gruparea infracțională și prin indicarea unor site-uri din România ce puteau fi atacate prin același mod. Pe 2 mai, în urma cooperării polițienești internaționale, autoritățile de aplicare a legii din Marea Britanie au efectuat o percheziție domiciliară la adresa de reședință a cetățeanului român bănuit că ar fi fost implicat în desfășurarea atacurilor informatice din ultimele zile.

Ofițeri specializați din IGPR s-au deplasat la Londra pentru acordarea de sprijin în anchetă.

Acum, cetățeanul la care făceam referire e în custodia autorităților și e audiat. Să sperăm că în viitorul apropiat vom avea și primele rezultate”, a declarat marți Lucian Bode, citat de B1Tv.

Vineri dimineață, site-urile mai multor instituții, între care cel a Guvernului și al Ministerului Apărării, au fost atacate de hackerii de la Killnet. Purtătorii de cuvânt al celor două instituții au dat asigurări că nu au fost afectate date sensibile.

Serviciul de Telecomunicații Speciale a transmis că mii de atacuri cibernetice au fost lansate weekendul trecut.

Printre paginile de internet afectate au fost și cele ale aeroporturilor din Bucureşti, Arad, Constanța, Suceava, Cluj, Iaşi, Satu Mare, Sibiu și Oradea.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *