nicușor dan
nicușor dan

Țânțarii și căpușele sunt combătute de abia acum în parcurile din București. Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat marți că a început dezinsecția și deratizarea în București. Operațiunile au loc în parcuri dar și în subsolurile blocurilor asociațiilor de proprietari.

Asociațiile de proprietari vor fi anunțate înainte de începerea acestora pentru a nu fi afectate animalele de companie care sunt plimbate în jurul blocurilor.

Acțiunile de dezinsecție care vizează, printre altele, țânțarii și căpușele, se vor desfășura în fiecare seară, iar în zona parcurilor acestea vor avea loc în zilele de joi și vineri, a transmis Nicușor Dan, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Ieri seară au început operațiunile de dezinsecție și deratizare în Capitală. Tratamentele împotriva țânțarilor și căpușelor au loc în tot Bucureștiul, începând de la periferie spre centru. Aceste tratamente se fac în fiecare seară, începând cu ora 9 și vor dura 7 zile, urmând să se lucreze simultan cu 12 echipe. În parcuri se va intra în zilele de joi și vineri, astfel încât acestea să fie pregătite pentru plimbările bucureștenilor la sfârșit de săptămână. Pentru deratizare, fiecare asociație de proprietari va fi anunțată de începerea tratamentului, ca să nu fie afectate animalele de companie care sunt plimbate în jurul blocurilor”, a scris Nicușor Dan.

Primarul general promite că acțiunile de dezinsecție și deratizare vor fi repetate de mai multe ori pe parcursul verii și al toamnei.

Aș fi vrut să începem aceste operațiuni mai devreme, dar situația financiară a primăriei (datoriile curente de 3 miliarde, conturile poprite, investițiile blocate) ne-a forțat să decidem tăieri sau amânări de cheltuieli. Nu e plăcut atunci când scoți gunoiul de sub preș, dar acum suntem pe un drum bun, iar primăria își va îndeplini obligațiile față de bucureșteni”, a promis Nicușor Dan.

Tratamentele împotriva țânțarilor și căpușelor au loc în tot Bucureștiul, începând de la periferie spre centru.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *