Televiziunea Română (TVR) a emis miercuri, 14 iunie, un comunicat de presă prin care și-a cerut scuze public telespectatorilor săi pentru difuzarea unei melodii folk cu conținut de natură sexuală în emisiunea „Rivalii” de pe TVR 2, prezentată de Marina Almășan.

Această reacție vine ca urmare a sancțiunii impuse de Consiliul Național al Audiovizualului (CNA), care a emis o „somație publică” împotriva Televiziunii Române pentru difuzarea cântecului folk intitulat „Olguța gelofila”, interpretat de Daniel Iancu, și pentru o glumă făcută în emisiune referitoare la căsătoriile din India.

TVR își exprimă regretul și solicită o comisie disciplinară în urma sancționării pentru difuzarea cântecului „Olguța gelofila” în emisiunea condusă de Marina Almășan.

TVR a anunțat că a solicitat constituirea unei comisii disciplinare pentru a investiga abaterile sancționate de CNA și că conducerea postului TVR 2 a luat această situație în serios. Președintele-director general al SRTv, Dan Cristian Turturică, a aprobat cererea și a dispus constituirea comisiei disciplinare, transmite B1TV.

În comunicatul de presă, Televiziunea Română și-a exprimat regretul pentru incident și și-a prezentat scuze publice către telespectatori. Această acțiune reprezintă o măsură prin care TVR își asumă responsabilitatea pentru difuzarea conținutului inadecvat și arată că ia în considerare consecințele și repercusiunile acestui incident.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *