Scandal de corupție la TVR, unde un angajat este acuzat de speculă
Scandal de corupție la TVR, unde un angajat este acuzat de speculă Credit: ziare.com

Scandal de corupție la TVR, unde un angajat este acuzat că și-ar fi însușit foloase necuvenite. Un cetățean l-a denunțat pe șeful delegației române din Qatar că a vândut bilete obținute de instituție cu discount, la suprapreț.

TVR transmite meciurile Campionatului Mondial din Qatar. Cristian Oprean, șeful delegației aflate în Qatar, a fost denunțat de un român că ar fi vândut biletele instituției la suprapreț.

Șeful Departamentului de Achiziții din cadrul Redacției Sport se află în Qatar de la începutul Campionatului Mondial de fotbal, în calitate de „coordonator delegaţie TVR” sau „Team Leader FIFA”, arată ziariaștii.ro, preluat de solidnews.ro.

Din această poziție, Cristian Oprean a avut acces la contul TVR pe platforma EBU (deținătorul drepturilor de televizare pentru World Cup 2022, în parteneriat cu FIFA), prin care TVR, ca partener oficial pentru România, putea achiziționa cu prioritate un număr de bilete la meciurile turneului final, în zone selecte ale stadioanelor (Tribuna 0, Tribuna 1).

TVR, ca instituție, n-a apelat la acest avantaj contractual, dar ar fi făcut-o Cristian Oprean, în nume personal. El ar fi vândut două bilete la semifinala Maroc-Franța cu 1.800 de euro, iar cumpărătorul, un cetățean român, l-a denunțat deoarece n-a reușit să intre la meci.

Denunțătorul a trimis un mail pe adresa TVR în care a spus totul:

„Stimați domni,

Cu puțin timp în urmă am achiziționat două bilete pentru Franța – Maroc de la un anume domn Cristi, care s-a recomandat a fi acreditat de TVR la Campionatul Mondial de Fotbal. Mi le-a înmânat într-un plic și am plătit pe ele 1.800 de euro.

Domnul Cristi este înalt și blond, cam la 45 de ani, ușor grizonat și avea numărul de telefon Qatar 00974 5171 3189.

Ne-am întâlnit în fața Hotelului Marriott. Mi-a spus că sunt locuri foarte bune, dar nu le pot folosi, pentru că mi se cer și alte acte la stadion.

Pe bilete se vede clar că costă cam 620 de euro, adică 2.400 de riali. De asemenea, se vede că scrie RoTVR pe ele.

Am de gând să reclam la FIFA acest lucru.

Aveți în foto atașate biletele și, pentru că spun adevărul, îl puteți soma pe domnul Cristi să le arate. A făcut rezervare pentru ele la FIFA și i s-au dat de acolo.

Să vă fie rușine cu asemenea reporteri!

Marian”.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *