Timișoara rămâne în carantină
Timișoara rămâne în carantină încă trei zile, începând din data de 22.03.2021, ora 00:00. Rata de incidență este ridicată și nu mai sunt paturi COVID ATI.
Aceeași măsură este valabilă și pentru comunele Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc și Dumbrăvița. Anunțul a fost făcut de Departamentul pentru Situații de Urgență. Carantina a fost prelungită din cauză că rata de incidență este ridicată. În plus, gradul de ocupare a paturilor COVID ATI în județul Timiș a atins capacitatea maximă.
Timișoara rămâne în carantină, potrivit unui Ordin al Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, în urma consultării cu Ministerul Sănătății. Asta, având în vedere lipsa întrunirii numărului minim de voturi care să permită adoptarea unei hotărâri a CJSU Timiș în ceea ce privește măsurile necesar a fi aplicate în vederea limitării noul virus, în pofida recomandarilor furnizate de DSP, ale avizelor și recomandarilor INSP.
Medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Timişoara, spune că singura soluţie pentru a trece cu bine de valul 3 al pandemiei de coronavirus este vaccinarea. Specialistul reamintește că Gripa Spaniolă a avut patru valuri, avertizând că cel de-al treilea val al pandemiei de coronavirus se poate întinde pe o perioadă de maximum patru luni.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul