Vaccinul AstraZeneca este 79% eficient în prevenirea infectării cu COVID-19 și 100% pentru contractarea unor forme grave ale bolii, arată un studiu recent realizat în SUA.

Vaccinul funcționează la fel de bine și atunci când vine vorba despre protejarea persoanelor în vârstă, în condițiile în care o cincime din participanții care au primit două doze la un interval de patru săptămâni aveau peste 65 de ani, arată BBC, citat de B1TV.

Peste 32.000 de voluntari au participat la teste, majoritatea din America, dar și din Chile și Peru. În urma vaccinării acestora, nu au fost detectate probleme în privința siguranței vaccinului sau a formării de cheaguri de sânge.

Rezultatul testării ar confirma astfel noua recomandare a Agenției Europene pentru Medicamente privind utilizarea serului, recomandare în urma căreia statele europene au anunțat că vor relua administrarea acestuia.

Agenția Europeană a Medicamentului și-a exprimat joi convingerea că beneficiile vaccinului AstraZeneca depășesc riscurile, după finalizarea unei anchete privind cazuri de tromboză la unele persoane vaccinate cu acest ser, motiv pentru care peste 10 țări au suspendat folosirea acestuia.

Este sigur și eficient”, a subliniat EMA, deși nu exclude total o legătură între evenimentele tromboembolice și vaccinul AstraZeneca.

Marea Britanie anunţă că jumătate din populaţia adultă a primit prima doză de vaccin anti-Covid-19, potrivit ministrului sănătăţii Matt Hancock.

Sunt bucuros să vă spun că am vaccinat jumătate dintre adulţii din Marea Britanie. Este un succes uriaş”, a afirmat Matt Hancock, într-un videoclip postat pe Twitter.

Este atât de important, deoarece acest vaccin este calea noastră de a ieşi din această pandemie”, a mai spus el.

Programul de vaccinare britanic este un mare succes şi asta datorită muncii grele a numeroase persoane. Nu este uşor, dar facem progrese uriaşe”, a adăugat el.

Marea Britanie foloseşte vaccinurile Pfizer/BioNTech şi AstraZeneca/Oxford. Premierul Boris Johnson, în vârstă de 56 de ani, a primit vineri o primă doză de vaccin AstraZeneca.

Leave a comment

Lasă un răspuns