Un pacient COVID în stare gravă a venit singur cu mașina până în curtea spitalului, a spus managerul de la „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, Bărbatul nu a coștientizat că plămânii săi erau serios afectați de virus și a ajuns direct în secția de terapie intensivă, cu masca de oxigen pe față.

Numărul pacienţilor cu COVID a depăşit 1.500, iar peste 200 dintre ei sunt la Terapie Intensivă, în unitățile din întreaga țară. Medicii spun că oamenii nu realizează cât de gravă este starea în care se află nici măcar atunci când vin la spital.

„30% din cazuri necesită terapie intensivă la Institutul Marius Nasta”, a spus medicul, la Digi24.

Pacient COVID în stare gravă, singur cu mașina la spital. Beatrice Mahler a dat detalii despre pacientul care a condus mașina până la spital.

Pacientul care a venit ieri ne-a uimit pe toți. Este vorba despre un pacient care a venit cu mașina până în curtea spitalului, după care a intrat în terapie intensivă.

Este surprinzător acest lucru. A venit cu o stare de hipoxemie importantă, un risc pentru el ca șofer la volan, este un risc și pentru ceilalți din trafic. O stare de boală pe care n-a perceput-o cât era de gravă. Pentru a-și corecta nivelul de oxigen, colegii au decis că cea mai bună metodă este ventilația non invazivă la terapie intensivă.

Oamenii nu sesizează cât de grav le sunt afectați plămânii și amână prezentarea la spital.

Acest lucru este îngrijorător. Față de alte afecțiuni, de câte ori am vorbit despre pacienți Covid, am vorbit de particularitatea insuficienței respiratorii”, a spus Beatrice Mahler.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.