Un tren a rămas fără frâne, în mers, iar călătorii au trăit momente de groază. Controlorul a fost prins total nepregătit, pentru că nu știa de unde să acționeze frâna de urgență manuală. Evenimentul a avut loc pe ruta București-Craiova.

Trenul Regio Bucureşti – Craiova s-a defectat. Ajuns în apropierea gării Titu, mecanicul şi-a dat seama că a rămas fără frâne, relatează B1TV.

Mecanicul nu a mai putut opri în gara Golești, din Argeș și a cerut atunci ajutor de urgență, pentru că a rămas fără frâne.

Mecanicul a făcut de două ori apel la controlorul de tren, care nu a putut să îl ajute cu nimic, deoarece nu știa unde este frâna de mâna. Acesta a întrebat călătorii unde este frâna.

„Mecanicul a sărit printre noi, ne-a spus să ne dăm la o parte, să îi acordăm culoarul liber, ca să poată să ne salveze. A trebuit să treacă în cealaltă rezervă”, a spus unul dintre călători.

Cu greu, trenul s-a oprit la aproximativ 300 de metri de gara Goleşti. Zeci de pasageri au trăit momente de groază. Unii au suferit atacuri de panică şi au primit îngrijiri medicale.

„Nu este normală o astfel de situație. M-am speriat foarte rău. Am trecut prin momente de groază”, a adăugat călătorul.

Pasagerii au fost preluaţi ulterior de un alt tren, care i-a dus la destinaţie. În acest caz a fost deschis un dosar penal, arată sursa citată.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul