Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

USR îi cere președintelui Klaus Iohannis să întoarcă de urgență la Parlament legea avertizorilor de integritate, declarată constituțională de CCR.

În forma actuală, legea descurajează dezvăluirea actelor de corupție și riscă să lase România fără bani europeni, precizează USR într-un comunicat de presă.

„CCR a decis astăzi să respingă sesizarea USR. Nicio surpriză de la un CCR condus de un fost consilier al lui Ion Iliescu”, arată USR.

„Din dorința lui Marcel Ciolacu, Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă de a captura justiția și a elimina vocile care sesizează actele de corupția, România riscă să rămână fără banii din PNRR, așa cum a anunțat șefa Parchetului European, Laura Codruța Koveși. Avertizez coaliția că nu poate călca în picioare statul de drept fără urmări. Fac încă un apel la PSD-PNL-UDMR să oprească acest asalt. România are nevoie de banii europeni pentru spitale, școli și autostrăzi, de banii europeni pentru dezvoltarea României”, afirmă președintele USR, Cătălin Drulă, citat în comunicat.

Legea avertizorului de integritate a fost declarată constituțională, sesizarea USR fiind respinsă, au declarat pentru G4Media.ro surse politice. Potrivit acestora, decizia CCR a fost luată în unanimitate. Legea avertizorului va merge la promulgare.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *