Vaccinarea obligatorie nu va mai fi prevăzută prin lege în Germania
Vaccinarea obligatorie nu va mai fi prevăzută prin lege în Germania

Vaccinarea obligatorie nu va mai fi prevăzută prin lege în Germania. Actul normativ urma să fie prezentat în parlament, dar inițiatorii acestuia au renunțat, din cauza lipsei de susținere.

Proiectul prevedea vaccinarea obligatorie a persoanelor care au împlinit 18 ani cu un ser împotriva COVID, dar inițiatorii proiectului, inclusiv ministrul Sănătăţii, Karl Lauterbach, au renunţat la prezentarea acestei iniţiative în faţa Bundestagului (Camera inferioară a Parlamentului) din cauza lipsei de susţinere majoritară, informează luni EFE, preluat de Digi24.

Această propunere a fost una dintre cele care urmau să fie supuse la vot joia următoare în faţa Bundestagului şi a fost susţinută de social-democraţi şi de Partidul Verzilor, parteneri în coaliţia cancelarului Olaf Scholz, dar nu şi de liberali, aflaţi de asemenea în alianţa guvernamentală.

O altă propunere ar putea avea, însă, şanse de reuşită, prezentată de asemenea de deputaţii coaliţiei şi de o parte a opoziţiei conservatoare, în favoarea vaccinării obligatorii pentru persoanele peste 50 de ani.

Iniţiativa în favoarea vaccinării obligatorii a fost susţinută iniţial de cancelarul Scholz, la sfârşitul anului trecut, deşi la vremea respectivă s-a anunţat că nu va fi prezentată ca proiect de lege din partea coaliţiei.

Germania a ridicat la sfârşitul săptămânii trecute restricţiile impuse în timpul pandemiei COVID-19.

Obligativitatea purtării măştii de protecţie în transportul public şi în clădirile publice este în general menţinută, însă regulile au fost relaxate în cazul magazinelor neesenţiale, a restaurantelor sau cinematografelor, cu criterii diferite în funcţie de autorităţile fiecărui land.

Institutul de virusologie Robert Koch (RKI) a indicat că vârful celui de-al şaselea val de COVID-19 s-a încheiat. Incidenţa săptămânală la 100.000 de locuitori a fost luni de 1.424,6 cazuri, cu un total de 41.129 de noi cazuri de infectare în 24 de ore.

Rata cetăţenilor care au primit schema completă de vaccinare este de 76,0%, în timp ce 58,8% au primit şi doza de rapel.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *