Valul cinci este inevitabil pentru România, consideră ministrul interimar al sănătății, din cauza ratei scăzute de vaccinare. Nici măcar dacă se ajunge la un procent de 60% nu suntem feriți de o nouă creștere a numărului de infectări, iar oamenii își vor dobândi imunitatea mai anevoios, pe cale naturală spune Cseke Attila.

România pur și simplu nu are cum să evite un al cincilea val al pandemiei de coronavirus, dat fiind că rata de vaccinare la cei peste 12 ani e abia la 43%.

Ministrul a spus că numărul de infectări zilnic raportate scade, dar în continuare există presiunea pe spitale, iar numărul deceselor va fi ridicat și în perioada următoare: „Presiunea e uriașă, acest val 4 nu a trecut și mesajul nu poate fi acela că ne putem relaxa cu toții” a declarat Cseke Attila miercuri seară la Digi24.

Nu vreau să sperii pe nimeni, dar azi suntem la 43% rată de vaccinare pentru cei de peste 12 ani. Cu această rată de vaccinare, care o să mai crească, suntem clar expuși unui viitor val pandemic”, a mai spus el

În acest context, ministrul interimar al Sănătății a îndemnat din nou populația să se vaccineze.

Mesajul nostru în continuare e acela de vaccinare. Din ce vedem azi și în Occident, putem trage niște concluzii. Se pare că toți vom fi imunizați, într-un fel sau altul, pe cale naturală, din o soluție nedorită, pentru că e după trecerea printr-o boală total imprevizibilă, ori prin vaccinare, o soluție mai convenabilă și corectă medical.

Noi putem să ne punem speranțe că o să se termine odată cu valul 4, dar vă spun că nu o să se termine în România. La 43% rata de vaccinare nu are cum, nici la 60%”, a încheiat Cseke Attila.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *