Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române
Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, a catalogat drept o „imixtiune cu iz politic” reacția lui ÎPS Teodosie, care a intervenit în apărarea cuplului Firea-Pandele în scandalul azilelor groazei.

„Iată cum arată o imixtiune cu iz politic, nu a mea, cum am fost acuzat. Reacția despre care faceți amintire nu ne mai surprinde, lăsați-mă să spun doar atât. Atunci când intervii în legătură cu niște oameni politici, firește că reacția poate să fie interpretată astfel”, a declarat Bănescu, la Digi24, arată B1TV.

Atunci când te ridici în apărarea unor formule de dictatură, precum cea care a provocat războiul din Ucraina…”, a continuat Bănescu.

Încă o declarație controversată a lui IPS Teodosie

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a spus că Marius Budăi, Gabriela Firea și Florentin Pandele, primarul din Voluntari, nu trebuie să își dea demisia în scandalul azilelor groazei.

Monștrii sunt aceia care și-au bătut joc de bătrâni, nu cei care apar la televizor. Depinde despre cine este vorba. Vreau să mă abțin și să nu comentez despre declarațiile lui Bănescu. Mi-a fost student, l-am cunoscut altfel, dar s-a schimbat mult, e greu de înțeles.

Biserica este parte implicată în cazurile sociale și s-au făcut și în timpul restricțiilor multe jertfe, mulți oameni au fost ajutați. Noi avem, spre exemplul, sute de oameni asistați. Mergem și la azile de bătrâni de stat și suntem foarte aproape de ei acolo, ne așteaptă.

În zilele de sărbătoare nu lipsesc de la orfelinate. Avem și copii și mame, avem grijă ca de copiii noștri. Și statul ajută. Sigur că noi susținem toate aceste așezăminte de stat, cele despre care s-a discutat zilele acestea sunt cu totul surprinzătoare.

Niște oameni care nu au credință, nu au umanism, nu își pot respecta și iubi semenii. E cea mai jalnică surpriză pe care am putut-o cunoaște, dar nu putem să punem pe seama unora care nu au știu despre aceasta să îi jignim sau să le atribuim niște fapte pe care nu le-au făcut”, a transmis ÎPS Teodosie.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *