Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, spune că nu a fost invitat să participe la conferința de presă care a avut loc luni seara la Guvern, după tragedia de luni seara, de la spitalul „Victor Babeș”, unde 3 pacienți au murit după o defecțiune la unitatea mobilă ATI.

Conferința a fost susținută de premierul Florin Cîțu și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Vlad Voiculescu: „Dacă m-ar fi invitat, aș fi mers”

„Cred că premierul l-a invitat pe dr. Raed Arafat la conferința de presă pentru că el este implicat direct în operarea acestei unități mobile de Terapie Intensivă, să ofere toate detaliile tehnice. Dacă m-ar fi invitat, aș fi mers, dar înțeleg foarte bine care au fost motivele pentru care l-a invitat pe Raed Arafat și cred că explicațiile de ieri au fost binevenite”, a spus Vlad Voiculescu într-o conferință de presă.

Totodată, Vlad Voiculescu a explicat că a aflat despre situația de la „Victor Babeș” în jurul orelor 18.00 și imediat a sunat la spitale pentru a găsi locuri pentru pacienți, discutând de asemenea cu șeful DSU, Raed Arafat.

„Între 18.30-19.00 am ajuns la spital. Când am ajuns m-am interesat despre situația celorlalti pacienți, am întrebat dacă politia a fost anunțată.(…) Am întrebat dacă politia a fost anunțată, nu mi s-a confirmat acest lucru, am cerut să fie anunțată”, a mai precizat Vlad Voiculescu.
 
Întrebat dacă managerul de la „Victor Babeș” i-a spus în urmă cu două săptămâni că sunt probleme cu firma de mentenanță. „E vorba de o companie care a făcut o țeavă de o anumită dimensiune, care a fost înlocuită de o altă companie. E o instalație făcută pentru unitatea mobilă. Ca să fie pusă în funcțiune a fost nevoie de două lucrări”, a spus Vlad Voiculescu.
Vlad Voiculescu a venit la conferința de presă alături de secretarii de stat Andreea Moldovan și Monica Althamer care l-au susținut în explicații. De asemenea, în sala de la Ministerul Sănătății a asistat la conferința de presă și liderul USR-PLUS Dan Barna.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul