Ludovic Orban susține legea care permite împușcarea urșilor agresivi
Ludovic Orban susține legea care permite împușcarea urșilor agresivi

Ludovic Orban susține legea care permite împușcarea urșilor agresivi ca fiind o soluție viabilă pentru reducerea populației de urs care „a crescut foarte mult”, amenințând viața oamenilor.

Am susţinut adoptarea Ordonanţei de Urgenţă care a stabilit un mod de intervenţie în cazul urşilor în localităţi. Nu sunt un vânător, dar cred că e necesară reglementarea situaţiei cu recoltarea. Populaţia de urşi a crescut foarte mult, cei mai slabi caută să se hrănească apropiindu-se foarte mult de localităţi şi generează riscuri pentru integritatea fizică şi chiar viaţa locuitorilor”, a declarat Ludovic Orban, duminică, la Harghita, potrivit B1TV.

Liderul liberalilor a insistat că e nevoie de „o reglementare foarte clară şi în materie de recoltare”. În opinia sa, ținerea sub control a populației de urși „reprezintă una dintre soluţiile pentru a împiedica nevoia urşilor de a-şi căuta hrană în localităţi”.

Ludovic Orban susține legea care permite împușcarea urșilor. Pe 21 iulie, Guvernul a adoptat OUG cu normele de intervenție imediată pentru specia de urs brun.

Noi propunem intervenția graduală. Doar ca măsură extremă extragerea unor exemplare care sunt agresive. (…) Doar în cazuri extreme unde există atac clar, agresivitate și acele exemplare sunt identificate de echipa de intervenție, formată din reprezentantul primăriei, jandarmeriei, medic veterinar și vânător, se poate interveni prin împușcare”, a spus Tanczos Barna.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.