A treia doză de vaccin Pfizer ar trebui făcută la un interval de 12 luni
A treia doză de vaccin Pfizer ar trebui făcută la un interval de 12 luni

A treia doză de vaccin Pfizer ar trebui făcută la un interval de 12 luni de la ultima, și cel mai probabil va fi necesar să fie repetată apoi în fiecare an, a declarat directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla. Oamenii vor avea nevoie de aceste doze suplimentare „probabil” pentru că cercetările nu sunt definitivate, a spus el.

„Un scenariu probabil este că va fi probabil necesitatea unei a treia doze, undeva între șase și 12 luni și apoi de acolo, va exista o revaccinare anuală, dar toate acestea trebuie confirmate. Și din nou, variantele vor juca un rol cheie ”, a declarat el la CNBC în timpul unui eveniment cu CVS Health.

Comentariile sale au fost făcute publice joi, dar au fost înregistrate la 1 aprilie, relatează B1TV

„Este extrem de important să suprimăm grupul de persoane care pot fi susceptibile la virus”, a spus Bourla.

Comentariul vine după ce CEO-ul Johnson & Johnson , Alex Gorsky, a declarat pentru CNBC în februarie că este posibil ca oamenii să fie nevoiți să se vaccineze împotriva Covid-19 anual, la fel ca vaccinurile gripale sezoniere.

Cercetătorii încă nu știu cât durează protecția împotriva virusului după ce cineva a fost complet vaccinat.

Pfizer a declarat la începutul acestei luni că vaccinul său Covid-19 a fost cu peste 91% eficient în protejarea împotriva coronavirusului și cu peste 95% împotriva formelor severe până la șase luni după a doua doză. Vaccinul Moderna, care utilizează o tehnologie similară cu cea a lui Pfizer, s-a dovedit a fi extrem de eficient la șase luni.

Datele Pfizer s-au bazat pe mai mult de 12.000 de participanți vaccinați. Cu toate acestea, cercetătorii spun că mai sunt necesare mai multe date pentru a determina dacă protecția durează după șase luni.

Joi, directorul științific al administrației Biden, David Kessler, a declarat că americanii ar trebui să se aștepte să primească doze de rapel pentru a se proteja împotriva variantelor de coronavirus.

Kessler le-a spus parlamentarilor americani că vaccinurile autorizate în prezent sunt extrem de eficiente, dar a menționat că noile variante ar putea amenința eficacitatea dozelor.

„Nu știm totul în acest moment”, a spus el subcomitetului House Select pentru criza coronavirusului.

„Studiem durabilitatea răspunsului anticorpilor”, a spus el. „Pare puternic, dar există o oarecare scădere în acest sens și, fără îndoială, mutațiile provoacă … acestea fac ca aceste vaccinuri să funcționeze mai greu. Deci, cred că doar în scopuri de planificare, doar în scopuri de planificare, cred că ar trebui să ne așteptăm să avem nevoie să creștem”.

A treia doză de vaccin. În februarie, Pfizer și BioNTech au declarat că testează o a treia doză din vaccinul Covid-19 pentru a înțelege mai bine răspunsul imun împotriva noilor variante ale virusului.

La sfârșitul lunii trecute, Institutele Naționale de Sănătate au început să testeze un nou vaccin Covid de la Moderna în plus față de cel pe care îl are deja, conceput pentru a proteja împotriva unei variante problematice găsite pentru prima dată în Africa de Sud.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *