Acordul MAI cu BOR este discriminatoriul pentru celelalte culte religioase
Acordul MAI cu BOR este discriminatoriul pentru celelalte culte religioase

Acordul MAI cu BOR este discriminatoriu pentru celelalte culte religioase, a stabilit CNCD, care a sancționat cu avertisment ministerul condus de Marcel Vela.

Acordul internelor cu Biserica a fost încheiat în perioada sărbătorilor de Paște și viza măsurile de prevenire a infectărilor cu coronavirus în zona lăcașelor de cult, iar Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării îl consideră discriminatoriu pentru celelalte culturi religioase din România.

„Lipsa unui acord cu privire la reguli de participare la Sărbătorile Pascale din anul 2020 pentru toate cultele creștine recunoscute de lege reprezintă faptă de discriminare, conform art. 2 alin. (1) și art. 2 alin. (4) din O.G. 137/2000, republicată”, a transmis CNCD într-un comunicat.

Acordul MAI cu BOR este discriminatoriu. Hotărârea prin care s-a aplicat un avertisment a fost adoptată cu 7 voturi pentru și un vot împotrivă.

„S-a aplicat sancțiunea avertismentului contravențional față de Ministerul Afacerilor Interne. Colegiul director recomandă Ministerului Afacerilor Interne ca, în viitor, să respecte obligația de echidistanță față de toate cultele recunoscute din România și să stabilească reguli nediscriminatorii în exercitarea dreptului la libertatea conștiinței”, se mai arată în comunicat.

Ministerul de Interne a încheiat un protocol cu Biserica Ortodoxă Română, prin care credincioșii ortodocși au putut primi lumină și Sfintele Paști. Măsurile nu s-au aplicat și cu o săptămână înainte, atunci când au sărbătorit Paștele catolicii și protestanții.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *