În timpul vizitei sale în SUA, premierul Marcel Ciolacu și-a exprimat dorința de a consolida parteneriatul dintre România și Statele Unite, privind această țară ca principal partener non-UE al României. El a evidențiat mediu economic stabil din țară.

Premierul Ciolacu a subliniat importanța relației dintre România și SUA, exprimându-și dorința ca această țară să devină principalul partener non-UE al României. A adus în discuție prezența a peste 2.000 de soldați americani și logistică militară de ultimă generație dislocată pe teritoriul României, văzând aceasta ca o oportunitate de a crea un hub al companiilor americane. A menționat că acest parteneriat poate contribui la dezvoltarea României și la susținerea viitoare a reconstrucției Ucrainei.

Eu îmi doresc ca SUA să fie principalul partener non-UE al României. Atâta timp cât SUA au dislocat peste 2.000 de soldaţi americani şi logistică militară de ultimă generaţie pe teritoriul României cred că putem şi pe zona economică să creăm un hub al companiilor americane care duce, normal, şi la dezvoltarea României, dar şi vedem în viitor, pentru reconstrucţia Ucrainei”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit PsNews.

Referitor la stabilitatea economică a României, premierul a explicat că aceasta se datorează mediului propice investițiilor, evidențiind atragerea a aproximativ 20 de miliarde de euro în investiții directe în doar doi ani. A subliniat importanța unei taxări și impozitări echitabile pentru menținerea stabilității economice.

Suntem un mediu economic stabil fiindcă altfel nu am fi avut aproape 20 miliarde de euro în 2 ani de zile investiţii directe. Nu înseamnă că un mediu economic este instabil, dacă scoţi nişte excepţii. Dimpotrivă, un mediu stabil înseamnă ca toată lumea să plătească aceleaşi impozite şi taxe, dar mai ales toată lumea să le plătească”, a explicat Ciolacu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *