Image default
Actualitate

A început o campanie de curățenie generală în Constanța. Câte gunoaie s-au strâns în prima zi

Curățenie generală și dezinfecție în municipiul Constanța. Campania este derulată cu angajații de la compania de salubritate, a anunțat primarul Vergil Chițac, și au fost colectate până acum peste 38 de tone de gunoaie.

La acțiunea de curățenie generală au luat parte peste 150 de oameni și 25 de autospeciale care au acționat în zona centrală a orașului în prima zi, în cadrul campaniei stabilite de primarul Constanței.

S-a măturat, s-au spălat străzile și trotuarele, au fost aspirate frunzele și s-au dezinfectat toate platformele de deșeuri. Igienizate au fost și locurile de joacă și parcurile, dar și toate piesele de mobilier urban – bănci, pavilioane, coșuri de gunoi sau scrumiere stradale. S-au strâns peste 38 de tone de deșeuri, potrivit ct100.ro și B1TV.

Polițiștii locali au verificat 36 de agenți economici și 7 organizări de șantier. Aceștia au aplicat 16 sancțiuni în valoare de 7900 de lei, cele mai multe dintre ele fiind pentru aruncarea deșeurilor în alte locuri decât cele special amenajate.

Campania de curățenie generală continuă marți și miercuri, echipele Direcției Gestionare Servicii Publice și ale Direcției Generale Poliția Locală din cadrul Primăriei Constanța, ale operatorului de salubrizare, Polaris M Holding, ale firmelor care au contract de întreținere a spațiilor verzi, precum și persoanele care beneficiază de venitul minim garantat vor acționa tot în prima zonă de intervenție, cea delimitată bulevardele Lăpușneanu, Tomis, Mamaia și străzile Mihai Eminescu, Bucovinei și Lebedei incluzând Portul Tomis și Piața Ovidiu.

De joi, acțiunea de ecologizare și igienizare se mută în alte cartiere ale orașului, astfel încât nicio stradă să nu fie omisă. Municipiul Constanța este împărțit în 7 zone de intervenție în care echipele de curățenie acționează succesiv.

Related posts

Senatorul Vergil Chițac internat la terapie intensivă. Starea lui s-a agravat după infectarea cu coronavirus

Primarul sectorului 6: spălăm străzile

Andreea Cristescu

Vergil Chițac vrea să recupereze 20 de milioane de euro în justiție de la Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu, Cristi Borcea și alte persoane condamnate. De ce n-au plătit până acum

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment