Diana Șoșoacă va conduce Comisia pentru abuzuri a Senatului

Diana Șoșoacă, protagonista unui scandal în Senat încă din prima sa zi de mandate, fiindcă nu a purtat masca de protecție, a fost numită în ședința în care componenţa comisiilor parlamentare a fost adoptată, în unanimitate, în plenul Senatului, scrie RFI.ro.

Prin urmare, Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii va fi formată din:

Diana Şoşoacă (AUR) – președinte

Ion Prioteasa (PSD) – vicepreşedinte

Raluca Ioan (PNL) – secretar

Diana Șoșoacă și-a ocupat luni fotoliul de senator și imediat a intrat în direct pe Facebook din sala de ședințe. Senatoarea de AUR a făcut un scurt bilanț al primei zile la Senat, prezendându-le susținătorilor sala de plen a Parlamentului: „E foarte frumoasă sala. Am mai fost pe aici”, a spus avocata într-un live pe Facebook.

DSP București a transmis că o astfel de adeverință trebuie eliberată de un medic de medicina muncii de la Senat, nu de un medic de familie. Așadar, Șoșoacă a purtat mască de protecție în timpul depunerii jurământului:

„Aș vrea să menționez că obligativitatea purtării măștii încalcă Constituția României”, a susținut ea după depunerea jurământului.

Diana Iovanovici-Șoșoacă a devenit cunoscută prin videoclipurile în care a militat împotriva măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19, preum purtarea măștii. Ea a atras atenția opiniei publice în scandalul pelerinajului de Sfântul Andrei. A fost avocata Arhiespiscopul Tomisului, IPS Teodosie, care a dat în judecată autoritățile din Constanța pentru a ridica restricțiile:

„E un drept care nu poate fi îngrădit în niciun mod, în nicio situaţie. Drept pentru care și dacă ne-ar fi oprit, o luam pe câmp şi ajungeam la Sfântul Andrei“, a spus avocata Diana Șoșoacă, care în 30 noiembrie a mers la slujba oficiată de IPS Teodosie la Peștera Sfântului Andrei.

Când un jurnalist i-a atras atenția că este pandemie, avocata a răsăuns:

„Nu există aşa ceva! Duceţi-vă la Tătaru să vă spună de ce nu a decretat epidemie pe teritoriul României. Este totul o mascaradă“.

În plus, Șosoacă a atras atenția și printr-un discurs ținut la Iași împotriva măsurilor luate de către autorități care impuneau restricții cu prilejul pelerinajului de Sfânta Parascheva:

„Cine e Iohannis să ne spună nouă, poporul pe care și-a clădit puterea, să nu mergem la Iași, la Sfânta Parascheva? I-am spus lui Orban: Arestează-mă, bă! Că nu mă oprești tu pe mine!”, a declarat atunci Diana Șoșoacă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *